FB TW PIN NWS

Fener Trabzon'dan şen dönüyor: 1-2

2006-11-27
Trabzonspor'a ligde en son 2001/2002 yılında kaybeden ve 9 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe yine Trabzon'dan mutlu döndü. Fenerbahçe Trabzonspor'u deplasmanda Appiah ve Aurelio'nun golleriyle 2-1 yenmeyi başardı. Trabzonspor'un tek golü ise Umut'tan geldi.

Maça mutlak gol parolasıyla çıkan Trabzonspor'da yüzler yine gülmedi. Trabzonspor 525 dakikadan sonra golle tanışırken, bu yenilgiyle puan durumunda yerinde saydı. Trabzonspor 15 maçta topladığı 16 puanla 14. sırada bulunuyor. Fenerbahçe ise rakipleri G.Saray'ın ve Beşiktaş'ın galip geldiği haftada liderlikteki yerini korudu.

Maç sonunda tribünlerin bazı bölümlerinden Başkan İbrahim Albayrak'a ve yönetime istifa çağrıları gelirken tribünlerde istenmeyen olaylar yaşandı.

TRABZONSPOR - FENERBAHÇE: 1-2

STAT: Hüseyin Avni Aker
HAKEMLER: Bülent Demirlek, Cemal Gemici, Nihat Mızrak
TRABZONSPOR: Jefferson, Ufukhan, Stepanov, Murat Ocak, Mustafa Keçeli (dk. 81 Cem) , Ferhat (dk. 65 Musampa), Hüseyin, Szymkowiak, Marcelinho, Gökdeniz, Umut
YEDEKLER: Tolga, Feridun, Enis, Cem Demir, Ersen Martin, Musampa
TEKNİK DİREKTÖR: Ziya Doğan
FENERBAHÇE: Volkan, Önder, Lugano, Edu, Uğur Boral, Mehmet Yozgatlı(dk. 69 Aurelio), Appiah, Deniz, Tuncay, Deivid(dk. 75 Tümer), Kezman
YEDEKLER: Serdar, Aurelio, Can, Serkan, Semih, Kemal, Tümer
TEKNİK DİREKTÖR: Zico
GOL: Appiah (dk. 18) Umut (dk 67) Aurelio (dk. 73)
SARI KART: Gökdeniz, Murat Ocak, Ufuk Han (Trabzonspor) Uğur (F.Bahçe)

İLK YARIDAN DAKİKALAR
1. dakikada Gökdeniz ceza alanı içerisinde topla buluştu. Tecrübeli futbolcunun vuruşu Volkan'da kaldı.

5. dakikada Trabzonspor defansında yaşanan karambolde top Kezman'ın önünde kaldı. Sırp futbolcu topu iyi kontrol edemeyince defans uzaklaştırdı.

8. dakikada Mehmet Yozgatlı'dan sağ kanattan çok hızlı geldi. Ortasında Deivid topa yükseldi. Ters köşeye vuruşunda top az farkla auta gitti.

9 dakikada Szymkowiak sağ çaprazdan ortaladı. Lugano'nun üzerinden geçen topa Umut vurdu. Fakat çerçeveyi bulamadı.

10. dakikada Önder sağ kanattan ceza alanındaki tuncay'ı gördü. Tuncay'ın vuruşu kalenin üzerinden auta gitti.

15. dakikada Kezman sağ kanattan hareketlendi. Ceza alanına girdi. Yardıma gelen arkadaşını göremeyince kaleyi yoklayan Kezman'ın şutu defanstan döndü.

GOL - 18. dakikada soldan gelen Deniz ceza alanına ortaladı. Tuncay topun üzerinden atladı. Appiah'ın sert şutu, Marcelinho'ya da çarparak ceza yayının önünden topu filelere gitti: 0-1

27. dakikada Mustafa Keçeli sol kanattan ortaladı. Tehlikeli gelen topu Tuncay kornere attı.

33. dakikada Mehmet Yozgatlı kendi yarı alanından aldığı topla Trabzonspor ceza alanına kadar girdi. Altı pas içerisindeki Kezman'ı gördü. Sırp futbolcu topu kontrol etmekte zorlanınca Trabzonspor defansı topu uzaklaştırdı.

36. dakikada Umut ceza alanı dışarıdan sert bir şut çıkardı. Top az farkla auta gitti.

44.dakikada Mehmet Yozgatlı yine çok hızlı geldi. Sağ kanattan bindiren Kezman'ı düşünmeyen Mehmet Yozgatlı'nın kaleye çıkardığı şut direğin dibinden auta gitti.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

46. dakikada sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Volkan çıkmakta tereddüt edince Umut topa dokunmak için hareketlendi. Top auta gitti. Bu pozisyonda başta Umut olmak üzere Trabzonsporlu futbolcular penaltı itirazında bulundular.

53. dakikada Gökdeniz'in ceza sahasının sağ çaprazından ortayla karışık şutu üst ağlarda kaldı.

GOL - 67. dakikada Szymkowiak'ın ceza alanına doldurduğu topa Umut Volkan'dan daha önce davranarak dokundu ve topu filelere bıraktı: 1-1

GOL - 73. dakikada sol kanattan kullanılan serbest vuruşta ceza alanında bulunan Aurelio yükseldi ve kafayla kaleci Jefferson'u avladı: 1-2

79. dakikada Marcelinho'nun kullandığı serbest vuruşta top üst ağlarda kaldı.

84. dakikada Tümer ceza sahasının hemen dışından kaleyi gördü. Jefferson'ı geçen topu son anda çizgiden defans çıkardı

90. dakikada Szymkowiak'ın ortasında Hüseyin'in kafa vuruşu direkten döndü.

MAÇTAN NOTLAR
Turkcell Süper Lig'de Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki maça, bordo-mavili taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Bordo-mavili taraftarlar, son 5 haftadır galip gelemeyen takımlarını, tribünleri doldurarak desteklediler.

Yaklaşık 20 bin taraftar, Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerinden takımlarına destek verirken, 50 kişilik sarı-lacivertli taraftar grubu da Trabzon deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı.

BAKAN ÖZAK MAÇTA
Trabzonspor'da daha önce başkanlık görevi yapan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak da karşılaşmayı protokol tribününden izleyenler arasında yer aldı.
Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da maçı birlikte protokol tribünden izlediler.

TRABZONSPOR'DA 7 EKSİK
Trabzonspor'da 7 futbolcu, çeşitli nedenlerden dolayı Fenerbahçe maçının kadrosunda yer alamadı.
Bordo-mavili takımda, sakatlıkları süren Yattara, Ömer Rıza, Celaleddin, kart cezalıları Hasan, Musa ve Çağdaş ile kadro dışı bırakılan Fatih Akyel, maç kadrosunda yer almıyor.

ERSEN MARTİN YEDEK KULÜBESİNDE
Trabzonspor'da, Antalyaspor maçının ardından burnundan ameliyat olan Ersen Martin, ilk 11'de yer almadı. Maç öncesi durumu belli olacağı açıklanan Ersen Martin, yedek kulübesinde otururken, bu oyuncunun yerine teknik direktör Ziya Doğan, yine Umut'a ilk 11'de şans verdi.
Trabzonspor'da, kart cezalısı Çağdaş'ın yerine Murat Ocak, Musa'nın yerine ise Ufukhan ilk 11'de görev yaptı.

Genç Ufukhan, ligde 14 hafta sonra bordo-mavili takımda forma şansı buldu.

DEIVID VE KEZMAN İLK 11'DE
Fenerbahçe'de Alex, kart cezası nedeniyle takımda yer alamazken, teknik direktör Zico, Deivid ve Kezman'a ilk 11'de görev verdi. Zico, hafta içinde sakatlığı bulunan Tümer'i ise yedek kulübesinde oturttu. Sarı-lacivertli takımda Ümit, Rüştü, Selçuk ve Kerim, sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI
Geniş güvenlik önlemleri alınan karşılaşmada 1200 polis, 200 jandarma ve 200 özel güvenlik görevlisi görev yaptı. Güvenlik güçleri özellikle, Hüseyin Avni Aker Stadı'nın protokol tribün girişi ve futbolcuların stada girdiği yerde önlemler aldı. Güvenlik güçleri, bordo-mavili taraftarların bu yerlere yaklaşmalarına izin vermedi.

Basın mensupları da karşılaşmaya yoğun ilgi gösterdi. 219 basın mensubu maç için akredite oldu.
2 takım arasında Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapılan PAF maçını Trabzonspor, 41. dakikada Gökhan'ın attığı golle 1-0 kazandı.

Bu arada teknik direktör Ziya Doğan'ın maç öncesinde sulanan saha zeminini beğenmediği ve bunu yönetici Zeyyat Kafkas'a aktardığı gözlendi.

Trabzonsporlu taraftarlar maraton tribününe "Bir gün sen şampiyon olacaksın diye herşeyin adı küçük yazıldı", kale arkası tribüne de"Kaplan değil beyler Karadeniz fırtınası" yazılı büyük pankart astılar. Bordo-mavili taraftarlar, şampiyonluklar kazanan Trabzonspor'un eski kadrosunun posterini de tribüne yerleştirdiler. Öte yandan maç başlamadan önce stat kenarında havai fişekler atıldı.