FB TW PIN NWS

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş hayatını kaybetti.

2021-02-13
Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş hayatını kaybetti.
Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş hayatını kaybetti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eski Başkanı Kadir Topbaş, uzun bir süredir koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kadir Topbaş'ın acı haberini Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu sosyal medya hesabından duyurdu.

Eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ın 16 Kasım'da koronavirüs testi pozitif çıkmış ve tedavi altına alınmıştı. Entübe edilmiş şekilde tedavisine devam edilen Topbaş'ın durumu, daha sonra ortaya çıkan çoklu organ yetmezliği nedeniyle diyaliz makinesi ile devam ediyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı, kıymetli yol arkadaşımız Kadir Topbaş'ın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Kadir Bey'i, İstanbul'a ve ülkemize kattıklarını unutmayacağız. Kendisine Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitter'dan bir mesaj yayınlayarak acısını şu sözlerle paylaştı: "Kovid-19 tedavisi nedeniyle bir süredir yoğun bakımda olan, 13 yıl boyunca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak şehrimize önemli hizmetler sunan Kadir Topbaş'ın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Yakınlarına, sevenlerine ve İBB ailemize baş sağlığı dilerim."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesabından, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin eski belediye başkanı Kadir Topbaş'ın hayatını kaybettiğini öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı dilerim." ifadesini paylaştı.