FB TW PIN NWS

Erdoğan'dan sert yanıt: ''O sözlerin altında ezilir''

2007-04-09
Barzani'nin çıkışına Erdoğan'dan zehir gibi yanıt: "Barzani haddini aştı. Kendini tatmin etmeye çalışıyorsa bunu bilemem. Bu sözlerin altında ezilip kalırlar. Bedeli çok ağır olur"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak Bölge yönetimi lideri Mesut Barzan'inin Türkiye'ye yönelik tehditkâr açıklamalarına cevap verdi. Erdoğan, Barzani'nin ''Türkiye Kerkük'e müdahale ederse, biz de Diyarbakır'a karışırız'' şeklindeki sözlerine sert çıktı.

Erdoğan, "Talabani benden 'medya üzerinden konuşmayalım' ricasından bulundu. Ama görülüyorki yine sözlerinde duramadılar. Duramazlarda. Sözlerinin altında ezilirler. Bedeli onlar için ağır olur. Kuzey Irak'ı bırakın Bağdat'a kadar hangi tarihi geçirmişler, iyi bilirler. Barzan'i haddini aşmıştır." dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları özetle şöyle: "Bu konuları medya üzerinde konuşmasak çok daha iyi olur. Geçenlerde Arap Ligi zirvesinde celal Telabani olan görüşmemde o gün bir şey söyledim. Ama söylemek istediklerimi anlatamadım sanırım. Yine sözlerinde duramadılar. Altından kalkamayacakları sözler söylemesinler. Bu sözlerin altında ezilir kalırlar. Bedeli çok ağır olur.

Biz asırlardır Irak'la komşuluk yaptık, birlikte yaşadık. Kuzey Irak'ın Bağdat'a kadar olan bölgesinin geçmişi tarihe bakılırsa çok iyi görülecektir.

Barzani yine haddini aştı. Bu ifadelerle kendini tatmin etmeye çalışıyorsa bunu bilemem. Türkiye Cumhuriyeti'nin böyle bir tatmin etmeye ihtiyacı yoktur. Bu sözlerin altında ezilip kalırlar."

Erdoğan, Karadeniz'de karşılaştığı yoğun ilgi ile ilgili basın mensuplarının sorularına da, "Sizler Karadeniz gezisinde benimle beraberdiniz. Sizler orada yaşananları gördünüz. Dışarıdaki havayı benden daha iyi teneffüs ettiniz. Sizler geziyi daha iyi değerlendireceksinizdir.