FB TW PIN NWS

Erdoğan'dan İrtica Uyarısına Yanıt

2006-10-05
Başbakan Erdoğan, irtica kavramının tarifinin yapılarak aşırılıklara karşı önlem alınması gerektiğini belirtti. Erdoğan, hükümetin bu konuda adım atmaya hazır olduğunu açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın irtica uyarısına yanıt geldi.

İngiltere’den Türkiye’ye dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulanan Başbakan Erdoğan, ülkeyi gerecek yaklaşımlardan kaçınılması gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, olmayan şeyleri varmış gibi göstermenin hiç kimseye faydası olmadığını söyledi. Farklı görüşlerin her zaman olabileceğini belirten Başbakan, irtica iddialarının bir temele dayandırılması gerektiğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Sezer ve Orgeneral Büyükanıt’ın irtica uyarılarına da yanıt veren Başbakan Erdoğan, “Türkiye’de irtica kelimesine hukuki bir tanım kimse getiremiyor. İrtica kavramını hep siyasi bir yaklaşımla, kendilerine göre tanımlıyorlar. Bu da dindar diyebileceğim kesimi ciddi manada rahatsız ediyor” diye konuştu.

Aşırı uçlardaki görüşlerin merkeze çekilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, “Bunları beraberce, dayanışma içinde aşmamız gerektiğini düşünüyorum. Burada bir dayanışma olursa, inanıyorum çok şeyler aşılır” dedi.