FB TW PIN NWS

Erdoğan'dan CHP'li Ali Topuz'a dava

2006-11-11
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Sayın başbakan zavallı bir noktaya gelmiş oluyor'' diyen CHP Grup Başkan Vekili Ali Topuz aleyhinde, kişilik haklarına saldırıda bulunduğu iddiasıyla 20 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı.

Erdoğan'ın avukatları Fatih Şahin ve Muammer Cemaloğlu tarafından açılan davanın dilekçesinde, Topuz'un, 5 Ekim 2006 tarihinde TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan'a yönelik ağır hakaretlerde bulunduğu iddia edildi.

Dilekçede, Topuz'un toplantıda, ''Sayın Başbakan bir kimliği ile vardır dediği şeye bir kimliği ile yoktur diyen zavallı bir noktaya gelmiş oluyor. Zavallı bir noktaya gelmiş oluyor. Dini duyguları kullanmak ahlaksızlığın en büyüğüdür. Dindarlarımızın samimi duygularını onların saflığından, temizliğinden yararlanarak kullanmak ahlaksızlıktır. Hele din duygularını siyasi ikbal için kullanmak ahlaksızlıktan da daha büyük ahlaksızlıktır'' dediği belirtildi.

Topuz'un ifadeleriyle, Erdoğan'ın, ''zavallı ve ahlaksız'' olmakla karalanmasının hukuk düzeninin kabul etmeyeceği kadar ağır ve haksız bir saldırı olduğu önü sürüldü.

Ali Topuz'un ifadelerinin bazı basın yayın organlarında, ''Zavallı Başbakan'' başlığıyla yer bulduğuna işaret edilen dilekçede, söz konusu ifadeler nedeniyle Erdoğan lehine manevi tazminata hükmedilmesinin şartlarının oluştuğu belirtilerek, Topuz'un 20 bin YTL manevi tazminata mahkum edilmesi talep edildi.