FB TW PIN NWS

Erdoğan: 'Mutlaka Cumhurbaşkanı olma iddiam yok'

2006-11-08
Cumhurbaşkanı’nın mutlak bu meclis içinden çıkması gerektiğini belirten Başbakan Erdoğan, “Meclis’te bu vasıflara uygun bir çok arkadaşımız var” dedi.

Başbakan Erdoğan, basınla sohbet toplantısında çok sayıda konuya değindi. Merhum başbakan Bülent Ecevit’in cenazesinin bugün ya da yarın olmasını tercih ettiklerini ifade eden Erdoğan, “Keşke bugün ya da yarın olsa. Daha büyük oranda katılırdık. Şimdi yine de görevimizi yapacağız. Ben Kocatepe ve Meclis’teki törenlere katılacağım” dedi.

Erdoğan, cenaze töreninin bir istismara neden olmadan sonuçlandırılmasını istediklerini de söyledi.

YİMPAŞ konusunda da açıklamalarda bulunan Başbakan, konunun yeni olmadığını hatırlatarak, “Neden şimdi yeniden gündeme getiriliyor düşünmek lazım” diye konuştu.

Yargının kararı olmadan emniyet birimlerinin tutuklama yapamayacağını da belirten Başbakan, “SPK başkanının açıklamalarını da çirkin buluyorum. SPK gerekeni yapsın” dedi.

Erdoğan, Avrupa Birliği ile ilişkiler konusunda da ilerleme raporunu kastederek “Askıya alma, işin kopması, trenin istasyonda durması mümkün değil. Biz de her şeyi kesip atmak gibi basit bir devlet anlayışı içinde olamayız” ifadesini kullandı.