FB TW PIN NWS

Erdoğan: ''4 milyon insan yoksulluk sınırından kurtarıldı''

2007-03-31
Başbakan Erdoğan dört yılda 4 milyon insanın yoksulluk sınırından kurtarıldığını 23 milyon insanın içme suyu ihtiyacının karşılandığını söyledi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulusa Sesleniş konuşmasında Mart ayı içinde gerçekleştirdiği icraatları anlattı. Erdoğan kendi iktidarları döneminde 4 milyon insanın yoksulluktan kurtulduğunu, 23 milyon insanın da içme suyu ihtiyacının karşılandığını söyledi.


Konuşmasında, her hafta Türkiye'nin birkaç iline, ilçesine hatta köylerine gittiğini belirten Erdoğan, Türkiye'de gözle görülür bir değişimin yaşandığını ve bunu gittiği her yerde gördüğünü kaydetti.


4 MİLYON İNSAN YOKSULLUKTAN KURTULDU
Son 4 yılda 4 milyon insanın yoksulluk sınırı altında yaşamaktan kurtulduğunu ifade eden Erdoğan, "Daha insani orta tabaka bir hayat standardına kavuştu. Toplumsal yapımız daha sağlıklı bir zemine oturuyor. Sosyal istikrar dediğimiz noktaya doğru ilerliyoruz. Şehirlerimizin görünümü değişiyor. Türkiye'nin dünyadaki imajı yenileniyor. Medeniyeti, su, yol ve internet ağı olarak en ücra köylerine kadar götürdüğümüz bir ülke haline geliyoruz" dedi.


Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin gelecek 10-15 yılını daha net bir şekilde gördüğünü söyleyerek, "Önümüzü çok rahat görebiliyoruz. Bizi bekleyen parlak bir gelecektir. Ev ve araba almanın lüks olmaktan çıktığı, eğitim ve sağlık hizmetlerinde kalite ve yaygınlaşmanın sağlandığı, herkesin kendini adalet ve emniyet içinde, vatandaşlık temelinde hür ve eşit hissettiği bir Türkiye ortaya çıkıyor. Sizlere uzak değil, yakın bir gelecekten söz ediyorum. 4 yılda aldığımız mesafelere bakın, o günlere ne kadar yakın olduğumuzu siz de görürsünüz diyorum" diye konuştu.


"FARKLILIKLARIMIZ ENGEL DEÐİL"
Türkiye'nin bir sıçramanın eşiğinde bulunduğu belirten Erdoğan, bunun ortak duygu ve hedefler etrafında buluşarak sağlanabildiğini kaydetti. Başbakan Erdoğan, "Elbette hayat tarzlarımızda, görüş ve düşüncelerimizde farklılıklar olabilir. Ancak unutmayalım ki, bu farklılıkların hiçbiri aynı hedefler etrafında kenetlenmemize, Cumhuriyetimizin nitelikleri ve milletimizin ortak değerlerinde birleşmemize mani değildir. Dün Cumhuriyetimizin temellerini, bu ortak rüya, bu ortak duygu ve hedeflerle attık. Bugün Cumhuriyetimizin gelecek ideallerini, vatandaşlarımızın özlem ve beklentilerini de ancak bu ruhla gerçekleştirebiliriz" dedi.


ÇANAKKALE PROJESİ
Erdoğan, gençliğinde ve İstanbul Belediye Başkanı olduğu dönemlerde Çanakkale'yi ziyaret ettiği zaman gördüğü manzara karşısında üzüldüğünü belirterek, Çanakkale Şehitliğiyle ilgili yaptıkları çalışmaları anlattı. Başbakan Erdoğan, Gelibolu Milli Parkında gerçekleştirilen düzenlemeler için 40 milyon YTL harcandığını söyledi. Çanakkale ile ilgili şimdiye kadar 37 proje gerçekleştirdiklerini ifade eden Erdoğan, Çanakkale Zaferi'nin bütün seyrinin anlatılacağı filmlerle, canlandırma teknikleriyle yansıtılacağı modern bir similasyon merkezi kurmayı hedeflediklerini açıkladı.


"23 MİLYON İNSANIN SU İHTİYACINI KARŞILADIK"
Erdoğan, 22 Mart'ta Dünya Su Günü kapsamında Antalya'da gerçekleştirilen bir kongreye katıldığını da anımsatarak, küresel ısınmanın bir sonucu olarak Türkiye'nin de su sıkıntısı yaşadığının altını çizdi. Bu sıkıntının aşılması için önemli yatırımlar yapıldığını belirten Başbakan, "4 yılda yüze yakın baraj ve göleti halkımızın hizmetine sunduk. 23 milyon insanımızın içme suyu ihtiyacını karşıladık. Allah'ın izniyle KÖYDES projesiyle Türkiye'de yolu ve suyu olmayan tek bir köy bu yıl sonuna kadar bırakmayacağız" dedi.
Başbakan Erdoğan, atıl hidroelektirk potansiyelini harekete geçirmek için Su Kullanım Hakkı Anlaşması Yönetmeliği sayesinde özel sektöre baraj ve hidroelektrik santrali yapma ve su kullanma hakkının verildiğini anımsattı.


"TURİZMDEN 85 MİLYAR DOLAR BEKLİYORUZ"
Antalya'da Mart ayı başında turizm sektörünün temsilcileriyle "Türk Turizminde Yeniden Yapılanma ve Yeni Açılımlar" adlı zirvede bir araya geldiğini kaydeden Başbakan, 2007 rezervasyonlarında artış yaşandığına dikkat çekti. Erdoğan, şöyle konuştu:
"İnşallah yeni turizm kentlerinin devreye girmesiyle 2023 yılında yani Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemize gelen turist sayısının 65 milyona, yıllık turizm gelirimizin de 85 milyar dolara kadar yükselmesi beklentisi içindeyiz, hedefimiz budur. Bu, aynı zamanda turizm sektöründe 3 milyon kişiye yeni istihdam imkânını da beraberinde getirecektir. Bu sebeple turizme yapılan yatırımları aynı zamanda medeniyetler arası yakınlaşmaya ve küresel barışa yapılmış yatırımlar, katkılar olarak görüyoruz."


ULUSLARARASI YATIRIMLAR 20 MİLYAR DOLAR
Türkiye'nin istikrar ve güven ortamını yakaladığına işaret eden Erdoğan bu ortam içinde 2006 yılında Türkiye'ye gelen uluslararası yatırım miktarının 20 milyar doları zorladığını söyledi. Türk ekonomisinin gelecek vaat eden ekonomi haline geldiğini vurgulayan Başbakan, konuşmasının geri kalan bölümünde Mart ayında açılışı gerçekleştirilen işletmeleri ve tesisleri saydı.