FB TW PIN NWS

Dink'in katil zanlısına tatbikat yaptırıldı

2007-01-22
İstanbul Emniyeti, Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’a dün gece 23.30’da tatbikat yaptırdı. Tatbikat sırasında bir televizyon programında konuşan Dink’in avukatı Erdal Doğan, kendisine haber verilmediğini belirterek, tatbikatın tekrarlanabileceğini belirtti.

İstanbul Emniyeti ve savcılık, Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’a dün gece yarısı tatbikat yaptırdı. Bu sırada bir televizyon programında konuşmacı olarak yer alan Dink’in avukatı Erdal Doğan, bu haberi televizyondan öğrendi. Duruma tepki gösteren avukat, kendisine haber verilmediğini, gerekirse tatbikatın tekrarlanabileceğini belirtti.

Soruşturmayı yürüten savcılık ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri dün gece 23.30’da zanlı Samast’ta Agos gazetesinin önünde tatbikat yaptırdı. Dink’in avukatı Erdal Doğan ise Habertük televizyonunda canlı yayın konuğu olduğu sırada tatbikatı haberlerden öğrendi. Programın kesilip tatbikat görüntülerinin verilmesi sırasında Doğan, gerekli olabilecek bilgilere sahip olduklarını belirterek, gerekirse tatbikatın tekrarlanabileceğini söyledi. Program sırasında Agos çalışanlarıyla irtibat kuran Doğan, tatbikatla ilgili kimseye haber verilmediğini öğrendi.

YOÐUN GÜVENLİK ÖNLEMİ
Tatbikattan hemen önce, gazetenin yakınlarında gün boyu bekleyen 7 otobüs çevik kuvvet polisi Agos gazetesi önünde bekleyen vatandaşları çembere aldı. Gazetenin bulunduğu Halaskargazi caddesinin trafiğe kapatılmasının ardından zanlı Samast, yoğun güvenlik önlemleri altında camları siyah film kaplı bir minibüste ve çelik yelekli polislerin arasında olay yerine getirildi. Samast, yetkililere cinayeti nasıl işlediğini soğukkanlılıkla anlatırken, tatbikat süresince sakin olduğu gözlendi. Kar maskeli ve uzun namlulu silahlar taşıyan güvenlik görevlilerinin hazır bulunduğu tatbikat yaklaşık 10 dakika sürdü. Samast, aynı araçla Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü.