FB TW PIN NWS

Deniz Işın Coşkuner son kitabı ‘Çıkışı Bulamayan Adam’ı anlattı

2023-04-22
Deniz Işın Coşkuner son kitabı ‘Çıkışı Bulamayan Adam’ı anlattı
Deniz Işın Coşkuner son kitabı ‘Çıkışı Bulamayan Adam’ı anlattı

Edebiyat dünyasında yeni romanlarıyla ön plana çıkan ve son romanı Çıkışı Bulamayan Adam bütün kitapçılarda satışa sunulan Deniz Işın Coşkuner, kitabı hakkında açıklamalarda bulundu.

Yeni romanı “Çıkışı Bulamayan Adam” ile edebiyat dünyasında adından söz ettiren Deniz Işın Coşkuner, çalışmalarına kesintisiz bir şekilde devam ettiğini belirtti. Konuyla ilgili açıklamalarında yeni romanından bahseden Coşkuner, açıklamalarında şu sözlere yer verdi: “Bazen hiçbirimiz çıkışı bulamıyoruz. Her insanın uğraştığı sorunlar ve insanların problemleri birbirinden farklı. Fakat çıkışı bulabilmek için benzer yollardan geçmemiz gerekiyor. Ancak engelleri aşmak için bir arzu duyduğumuzda çıkışı bulabiliriz. Bunun için çetrefilli yollardan geçmemiz gerekse de aslında bu bireysel rahatlama açısından son derece önemli.”

Her insanın hayatında farklı sorunların ön plana çıktığını, temel olarak spesifik olmasa da bu sorunlara odaklandığını belirten Coşkuner, açıklamalarında şu sözlere yer verdi: “Hayat yolculuğunda çeşitli zorluklarla mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Bu zorluklar, fark etmesek de bizi olgunlaştırıyor. Bu nedenle karşımıza çıkan sorunlarla mücadele etme şeklimiz, hayata bakışımızı şekillendiriyor. Çıkışı bulmak için yol boyunca engelleri aşmak, bizim bireysel kurtuluşumuz olacaktır.”

Son kitabını çıkarma sürecinde hayatın kendisine odaklandığını belirten Coşkuner, açıklamalarında şu sözlere yer verdi: “İnsanın hayatına baktığınızda, inişler çıkışlarla dolu olduğunu görürsünüz. Çünkü her insanın hayatında farklı dönemler vardır. Bu dönemler, insanın kendisini mutsuz hissetmesine neden olabilir. Bu mutsuzluğu gidermek yine insanın yapacağı çalışmalarla yakından alakalı. Eğer kendinize güveniyor ve engelleri aşacak cesareti kendinizde buluyorsanız, kendinizi çok daha huzurlu hissedeceksinizdir.”

Çıkışı Bulamayan romanı ile çok farklı bir roman oluşturduğunu belirten Deniz Işın Coşkuner, romanın konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu: “Bir insanın hem gerçek hayatta hem de ruhani anlamda ormanın derinliklerinde kaldığını düşünün. Bu adam, karanlıktan nasıl çıkacak. Aslında romanımda temel olarak bu hususa odaklandım, diyebilirim. Her insanın yaşadığı sorunları tek bir insan üzerinden anlatmak istedim. Çünkü yaşanılanlar benzer. Bu nedenle insanların acıları da çektiği sıkıntılar da ortak.”

“Romanda Hayattan Kesitler Var”

Romanda hayattan kesitler bulunduğunu belirten Deniz Işın Coşkuner, konuyla ilgili açıklamalarında bu husus üzerinde durarak açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: “Çıkışı Bulamayan Adam, insanların kaybolmuşluklarına odaklanan bir roman. Her insan, farklı zamanlarda karanlık bir dünya içerisinde bulunduğunu hisseder. Bu ise insanın yaşam amacını sorguladığı anlara denk gelir. Bu karanlıklar içinden çıkabilmek içinse böyle bir ortamdan çıkma cesaretine sahip olunması gerekiyor. Bu nedenle kitabımda tam olarak bu konu üzerine odaklandığımı söyleyebilirim. Her insanın yolculuğu farklı olsa da yolculuk anında yapılanlar oldukça benzer. Bu nedenle tek bir karakter üzerinden karanlıkta kalmış tüm insanları anlatmak istedim.”

Kitabın arka kapağında Coşkuner, bazı detaylara daha yer verdi: “Anadolu beyefendisi bir adam ormanın derinliklerinde ne arar? Bir yolunu bulup neden buradan çıkamaz? Peki ya başına gelenler… Değerli okurlarım; fazlasıyla merak uyandıran, çok sürükleyici bir hikaye ile karşınızdayım. Hayatın her saniyesi başımıza ne geleceğini bilmeksizin yaşıyoruz. Ruhunuzu dinlendirecek yeni kitabımı okurken keyifli zamanlar geçirebilmenizi temenni ediyorum”