FB TW PIN NWS

Coulthard’dan eski takımına eleştiri: 'Hamilton yanlış seçim'

2006-10-27
Formula 1 (F1) takımlarından Red Bull Racing takımı adına yarışan İskoç pilot David Coulthard, eski takımı McLaren Mercedes'in, Lewis Hamilton'u, son şampiyon Fernando Alonso'nun takım arkadaşı olarak seçmekle büyük bir hata yaptığını iddia etti.

Red Bull'un tecrübeli İskoç pilotu David Coulthard İspanyol basınına yaptığı açıklamada, eski takımı McLaren'i pilot seçimi konusunda hata yapmakla suçladı. Coulthard, konuyla ilgili olarak, "Bence McLaren, Alonso'nun takım arkadaşını seçmekte çok acele etti. Hamilton'a böyle bir şans tanıması çok erken diye düşünüyorum. McLaren tarafından verilmiş olan bu karar ileride ciddi sorunlar yaratabilir. Hele, Alonso gibi, son iki sezonun Formula 1 şampiyonunu takımınızda bulunduruyorsanız çok daha dikkatli olmanız gerekir. Bu yüzden böyle bir şampiyonun takım arkadaşı da en az kendisi kadar önemlidir" dedi.

Coulthard sözlerine, "Eğer takım arkadaşınız çift şampiyonluğu bulunan bir pilotsa, bu kendinize duyacağınız güvenin sarsılmasına sebep olabilir. Henüz kariyerinde ciddi bir başarısı bulunmayan bir pilotun bence Formula 1 yarışlarına katılmadan önce en az bir deneme sürüşleri yapması gerekirdi" diye devam etti.

Öte yandan İspanyol basınında çıkan yorumlarda, McLaren Mercedes takımının, Fernando Alonso'nun takım arkadaşı olarak Hamilton'u seçmesini de olumlu bir adım olarak yorumlamadı. Her şeyden önce McLaren'de geçilen sezonda yarışan ve takımda tecrübesi olan bir diğer İspanyol F1 pilotu Pedro Martinez de la Rosa'nın takımda kalmasının ve böylece iki İspanyol pilotun daha uyumlu olarak yarışabilecekleri savunuldu.