FB TW PIN NWS

CHP'den istifa ederek DSP'ye geçen Mustafa Sarıgül, DSP'nin Şişli Belediye Başkan adayı oldu.

2019-01-30
CHP'den istifa ederek DSP'ye geçen Mustafa Sarıgül, DSP'nin Şişli Belediye Başkan adayı oldu.
CHP'den istifa ederek DSP'ye geçen Mustafa Sarıgül, DSP'nin Şişli Belediye Başkan adayı oldu.

31 Mart 2019 yerel seçimleri için Şişli Belediye Başkan adayı olarak gösterilmeyen Mustafa Sarıgül, 23 Ocak 2019 tarihinde CHP'den istifa ederek DSP'ye geçti ve 30 Ocak 2019 tarihinde DSP'nin Şişli Belediye Başkan adayı oldu.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Şişli Belediye Başkan adaylığı için CHP'den aday adaylığı başvurusunu yapan Mustafa Sarıgül, 23 Ocak 2019 tarihinde CHP'den istifa etti. “CHP yönetimine kırgın ve tepkiliyim” diyen Sarıgül, Şişli Belediye Başkanlığı'na adaylığının sürdüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Sarıgül “CHP ya kazanmak istemiyor; ya da umut olmayı beceremiyor” dedi.

Sarıgül açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Yıllardır gece gündüz çalışmaktan yorulmayan ben, dört yıldır gece gündüz Şişli'de yerel seçimlere hazırlanan ben, seçimlere sadece ve sadece iki ay kalmasına rağmen yaşadığımız belirsizlikten, beklemekten ve bekletilmekten yoruldum! Hepimiz biliyoruz ki ülkemiz için hayati önem taşıyan önümüzdeki yerel seçimler 2 ay sonra yapılacak. Ama Cumhuriyet Halk Partisi olarak adaylarımızı bile bir türlü belirleyemedik.”

5 yıl önce yapılan yerel seçimlerde aday olduğu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için “O süreçte büyük hayal kırıklığı yaşadım; kimselere söyleyemedim” diyen Sarıgül, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir önceki seçimde İstanbul'u bana emanet eden Cumhuriyet Halk Partisi'nin hala Şişli adayını açıklamaması beni kırdı. Ben siyasette hayli tecrübeliyim, siyaset tuzaklarına düşmem ve ucuz oyunlara gelmem. Bugüne kadar sessiz kalmam parti terbiyemden gelir; farkında olmadığımdan değil. Cumhuriyet Halk Partisi'nden vefa görmedim. Cumhuriyet Halk Partisi'ne değil… Partili yurttaşlarıma asla değil… Cumhuriyet Halk Partisi yönetimine kırgınım, tepkiliyim. Cumhuriyet Halk Partisi ya kazanmak istemiyor; ya da umut olmayı beceremiyor.”

Sarıgül istifasını ise şu sözlerle açıkladı: “CHP'nin daha çok yıpranmaması için ve ya kendi içlerinde ya da benimle ne hesapları olduğunu bilmediğim CHP yönetimini ve Sayın Kılıçdaroğlu'nu rahatlatmak adına yıllarımı verdiğim, içinde olmaktan onur duyduğum ve hep duyacağım Cumhuriyet Halk Partisi'nden üzülerek istifa ediyorum. Bu kararımın başta Şişli'de yaşayan yurttaşlarım olmak üzere ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. CHP yönetimine ve Sayın Kılıçdaroğlu'na en kısa sürede tüm Türkiye'deki adayları aynı anda açıklamalarını ve Cumhuriyet Halk Partili seçmenleri daha fazla üzmemelerini öneriyorum. “

Hakkında başka partiye geçeceği iddiaları bulunan Mustafa Sarıgül, “Siyaseti bırakmıyorum ama bu kararı aldığım bugün için hayır. Kendimi bugünden itibaren Şişli'de yaşayan yurttaşlarıma emanet ediyorum. Huzuru onların arasında buluyorum. Onların göstereceği yolda yürüyeceğim” dedi.

DSP Genel Merkezi'ni ziyaret ederek Genel Başkan Önder Aksakal ile birlikte açıklama yapan Sarıgül, "Yoluma, siyasi nezaketi hayatının merkezine koyan dürüst ve cesur Bülent Ecevit'in kurmuş olduğu DSP'de devam edeceğim" dedi.

CHP'den geçen hafta istifa eden Mustafa Sarıgül, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ile DSP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Aksakal ve Sarıgül, yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından kameraların karşısında geçerek açıklama yaptı. Önder Aksakal, "31 Mart seçimlerinde Şişli halkımızın da desteğiyle güzel ilçemiz Şişli'yi Mustafa Sarıgül'e, Mustafa Sarıgül'ü de Şişli halkımıza emanet ediyoruz" dedi.


Önder Aksakal'a teşekkür eden Mustafa Sarıgül de, "Ak güvercinlerin uçmasını bekleyen binlerce yurttaşıma müjdeler olsun, onların gözleri aydın olsun" diyerek, açıklamasını yazılı yapacağını bildirdi.

Sarıgül, yazılı açıklamasında, CHP Gençlik Kolları'nda yetiştiğini belirterek, "Ben tam 4 yıldır Şişli’de yerel seçimlere hazırlanıyorum. CHP yönetimi, seçimlere 2 ay kala hala adaylarını belirleyemedi. Parti üst yönetimi, iktidar olma iddiasını inandırıcı biçimde ortaya koyamıyor. Bugüne kadar CHP'de tüm yaşananlara, Ecevit ve arkadaşlarından aldığım, öğrendiğim 'siyasi nezaket' kuralları içinde yaklaştım. Bugüne kadar sessiz kalmam, parti terbiyemden gelir, farkında olmadığımdan değil. Sözümün sonuna kadar arkasında durmak için gerekeni yapacağıma Şişli’de yaşayan yurttaşlarıma söz verdim. Bugün kırgınlıklarımın yerini umut ve daha çok çalışma heyecanı aldı. Ötekisi olmayan bir Şişli için daha çok çalışacağımız 2 ayımız var. Şişli’ye hizmet etmek için kararlıyım. Anketler Şişlili yurttaşlarımın büyük özlemini gösteriyor. Biz 4 yıldır arkadaşlarımızla gece gündüz çalışıyoruz, projelerimiz hazır. Biz bu seçimlerinin önemini biliyoruz" ifadelerini kulllandı.

Mustafa Sarıgül açıklamasında DSP ile yola devam edeceğini ifade ederek, "Yoluma, siyasi nezaketi hayatının merkezine koyan dürüst ve cesur Ecevit’in kurmuş olduğu DSP’de devam edeceğim. Yanında olmaktan, dağlara taşlara adını yazmaktan onur duyduğum Ecevit’in DSP’sinde halkıma hizmet vermeye devam edeceğim. Hareketinin gücünü inançlara saygılı laiklikten alan DSP’nin hızla toplumda umut olması için, Genel Başkan Sayın Önder Aksakal liderliğindeki DSP’ye bütün desteğimi vereceğim" dedi.