FB TW PIN NWS

CHP’den Erdoğan’a: 'Halk sizi Emine hanım’la birlikte süpürecek'

2006-11-06
CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “CHP’li milletvekilleri erken seçim istemiyor” şeklindeki sözlerine çok sert bir tepki vererek, “Seçimde Türk seçmeni Emine Hanım’la onu el ele tutup, çok öykündüğü dizlerinin önüne çöktüğü, Hikmetyar’ın önüne süpürecektir” dedi.

Önder Sav, CHP Genel Merkezi’nde Keçiören ilçe örgütünün seçim komisyonu toplantısında yaptığı konuşmada, AKP iktidarını sert bir dille eleştirdi. Başbakan Erdoğan’ın “CHP Milletvekilleri Meclis kulisinde arkadaşlırımıza ‘sakın erken seçime gitmeyin’ diyorlar” şeklindeki sözlerine sert çıkan Sav, şu karşılığı verdi:

2 GÜN İÇİNDE İMZALARI TAMAMLARIZ
“Şimdi buradan Sayın Başbakan’a sesleniyorum. Hodri meydan diyorum. Erken seçime yüreğiniz yetiyorsa hodri meydan diyorum. Başta yurt dışında olan Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal olmak üzere hiç kuşku duymuyorum, onun adına da burada yüreklice taahhütte bulunuyorum. Sonra CHP Genel Sekreteri olarak ben başta olmak üzere şu salonda bulunan 25’i aşkın milletvekillerimizden başlayarak 2 gün içide CHP Grubunun 154’ünün de erken seçim imzalarını almaya hazırız. Soruyorum Recep Tayyip Erdoğan’a ve AKP yetkililerine, siz de hazır mısınız? Bizim gibi imzalarınızı getirebiliyor musunuz? En erken derhal gidilebilecek tarihte erken seçime gidelim ve sizden sizi de kurtaralım Türkiye’yi de kurtaralım.”

EMİNE HANIM’LA EL ELE
Önder Sav, Başbakan Erdoğan’ın özelleştirme ve yabancılara satışlar konusundaki eleştirilere karşı kendisini ‘Ben Türkiye’yi pazarlıyorum’ diye savunduğunu kaydeden Önder Sav, Erdoğan’ın Danışmanı Cüneyd Zapsu’nun, ABD’de söylediği belirtilen “Bu adamı süpürmeyin, Kullanın” sözlerine gönderme yaparak şu ifadeleri kullandı:
“Seni Amerika’da pazarlayanlar olabilir. Cüneyd Zapsu gibi mahir taşeronların olabilir. O Cüneyd Zapsu ki fındık imparatorluğundan, Doğu-Güneydoğu uzmanlığına, en son teröre para akıtan El- Kadı’nın ortaklığına kadar girip çıkmadığı boya kalmamış bir adam.
Gidiyor Amerika’da Bush yönetimine, ‘Daha 6-7 yıl iktidardayız. Bize müsaade edin. Onun tabiriyle Başbakan’ı kastederek, ‘bu adamı delikten aşağı süpürmeyin, lağıma itmeyin, bir süre daha kullanın.’
Şimdi buradan sesleniyorum. Bush yönetimi, Erdoğan’ı kullanır mı Kullanmaz mı, lağıma atar mı atmaz mı onu bilmem. O Amerikalıların bileceği iş. Ama ben bir şeyi çok iyi biliyorum. En geç 4 Kasım’da, olası yürekleri yetiyorsa yapacağımız bir erken seçimde, Türk seçmeni, Emine Hanım’la onu el ele tutup, çok öykündüğü, dizinin önüne çöktüğü Hikmetyar’ın yanına süpürecektir, götürecektir.”