FB TW PIN NWS

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a silahlı saldırı

2016-10-29
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a silahlı saldırı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a silahlı saldırı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Avukat Bülent Tezcan Aydın'da bir restoranda saat 19.00 sıralarında silahlı saldırıya uğradı.

Ayağından yaralandığı belirtilen Bülent Tezcan'ın hastaneye kaldırıldığı ifade edilirken, hayati bir tehlikesinin bulunmadığı kaydedildi. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin Kuşadası'nda yakalandığı belirtildi.

Tezcan'a bir restoranda yemek yediği sırada saldırı düzenlendiği ortaya çıktı. İlk alınan bilgilere göre Adnan Menderes Hastanesi'ne kaldırılan Tezcan'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Tezcan'ın vücudunda ayağının haricinde herhangi bir bölgeye mermi isabet etmediği ifade edildi. Saldırganın ayağından vurulan Tezcan'a öldürmeye yönelik bir saldırı gerçekleştirmediği üzerinde duruluyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarın sabah Aydın'a gideceği öğrenildi.

Başbakan Binali Yıldırım, Tecan'ın uğradığı saldırı ile ilgili CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak 'Geçmiş olsun' dileklerini iletti.

Saldırının ardından yakalanan ve isminin Alparslan Sargın,. olduğu öğrenilen saldırganla ilgili bir görgü tanığı "Saygı duyacaksınız diyerek kaçtı" ifadelerini kullandı.


Adnan Mendere Üniversitesi Rektörü Cavit Bircan, Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada, "Verilmiş sadakası varmış. Gerekli müdahaleleri yaptık. Şu anda tedavisi devam ediyor. Bilinci açık. Kurşundan sonra ne kadar olabilirse o kadar sağlıklı" dedi.