FB TW PIN NWS

Büyükanıt: İrtica Tehdidi Vardır

2006-10-02
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt “Türkiye’de irtica tehdidi vardır ve bu tehdide karşı önlem alınmalıdır” dedi.

Büyükanıt, kuvvet komutanlarının yaptıkları son açıklamalarda yer alan irtica tehdidi ile ilgili değerlendirmelere tamamen katıldığını söyledi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Harp Akademileri’nin eğitim yılı açılışında yaptığı konuşmada irtica konusuna değindi.

Büyükanıt “Kuvvet komutanlarımın görüşlerine katılıyorum. Her fırsatta laikliği yeniden tanımlayalım diyenler yok mu? Bunlar devletin en üst düzeylerinde görev yapmıyorlar mı? Her fırsatı TSK’yı yıpratmak için kullanmıyorlar mı? Tarkiye’yi çağdışı görünüme sokmak isteyenler yok mu? Bunlara ‘Hayır bunlar yok’ diyemiyorsaniz Türkiye’de irtica tehdidi vardır.Ve her önlem alınmalıdır.” dedi.

TERÖRLE MÜCADELE KONUSU
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, AB yetkililerinin açıklamalarını ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik eleştirilere de sert yanıt verdi. Genelkurmay Başkanı, PKK’nın ateşkes ilan etmesini de ciddiye almadı.

Büyükanıt, Avrupa Komisyonu Türkiye Temsilcisi Hans Yörg Kretscmer’in Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik eleştirilerine yanıt verdi.
Asker olarak siyasetle ilgilerinin olmadığını belirten Büyükanıt, “Ancak, güvenlik ve rejim ile ilgili temel görüşlerimizden rahatsızlık duyanlar varsa, bu onların kendi rahatsızlıklarıdır” diye konuştu. TSK’nin demokrasi dışı söylemi olmadığını savunan Büyükanıt, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin söylemleri, bu yorumları yapanların gizli hedeflerini mi zorluyor” diye sordu.

Silahlı Kuvvetler’in konumu konusunda isim vermeden TESEV’in raporunu da, maddi hatalar olduğu gerekçesiyle eleştiren Orgeneral Büyükanıt, sözkonusu raporun Eylül sonunda açıklanmasının AB’nin ilerleme raporunu olumsuz etkileme amacı taşıdığını ima etti.

İsim vermeden Hollanda’yı da eleştiren Orgeneral Büyükanıt, dost ve müttefik bir ülkenin hem Dışişleri Bakanı hem de Genelkurmay Başkanı’nın Türkiye’deki sistemi maddi hatalar dolu bir sunumla tenkit ettiğini söyledi.

Genelkurmay Başkanı, PKK’nın ateşkes ilan etmesi için de, “Terör örgütü için tek çare silahını kayıtsız şartsız bırakıp Türk adaletine sığınmaktır. Ordu, silahlı tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadelesine devam edecektir” dedi.