FB TW PIN NWS

Büyükanıt: 'Dini siyasileştirmeyin'

2006-12-23
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, dini, bireysellikten çıkararak siyasileştirmenin; laiklik kavramının içini boşaltmaya çalışmanın, ülkeyi çağın gereklerinden uzaklaştırarak "karanlığa mahkum etmek" anlamına geleceğini belirtti. Orgeneral Büyükanıt, "Bu çabalar, Türkiye Cumhuriyeti'nin Anayasa ile teminat altına alınan ve temel ilkelere dayanan niteliklerini bozmaktan başka bir amaç gütmemektedir" dedi.

Orgeneral Büyükanıt, Asteğmen Kubilay'ın Menemen'de şehit edilişinin 76. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Aradan geçen zamanın, Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli olan Atatürk ilke ve devrimlerinin ulus için ne kadar önemli olduğunu açıkça ortaya koyduğunu ifade eden Orgeneral Büyükanıt, şunları kaydetti:

"Ancak unutulmamalıdır ki bugünlere kolay gelinmemiştir. Uzun süren sıkıntılı yılların ardından bugün ulaştığımız sonuç yüzyıllardan beri çektiğimiz ulusal felaketlerin ve bu kutsal vatanın her köşesini sulayan kanların bedelidir. Şimdi bütün bunları görmezden gelip dini, bireysellikten çıkararak siyasileştirmek, laiklik kavramının içini boşaltmaya çalışmak, ülkeyi çağın gereklerinden uzaklaştırarak karanlığa mahkum etmek anlamına gelmektedir ki bu çabalar, Türkiye Cumhuriyeti'nin Anayasa ile teminat altına alınan ve temel ilkelere dayanan niteliklerini bozmaktan başka bir amaç gütmemektedir.