FB TW PIN NWS

Bush: ''Askerlerimiz desteklemezsek geri dönemezler'2

2007-04-05
ABD Başkanı George W. Bush, Demokratlar'ın çoğunluğu oluşturduğu Kongre'de, Irak savaşına ayrılan bütçeyi onaylamayı ertelemenin sorumsuzluk olduğunu savundu.


Beyaz Saray'da bir basın açıklaması yapan ABD Başkanı Bush, Irak'taki ABD askerlerini desteklemekte başarısız olunmasının, Irak'ta ABD askeri varlığını uzatacağını iddia etti.


Bush, "Irak'taki birliklerimiz, Irak'ta istikrarın sağlanmasında etkili oluyor. Irak'taki misyonumuzun başarılı olması için Kongre'nin kaynak ve maddi destek sağlaması şart" dedi. Irak savaşına ayrılan bütçeyi onaylamayı ertelemenin sorumsuzluk olduğunu ileri süren Bush, Senato ve Kongre'nin Irak'taki askerlerin geri çekilmesini öngören yasa tasarısını veto edeceğini açıkladı. Bush, "Kongre'nin önümüzdeki 1-2 hafta içinde harekete geçmemesi, Irak'taki askerlerimiz ve askeri hazırlığımız açısından önemli sonuçlar doğuracak" diye konuştu. Kongre'nin Mayıs ayına kadar beklenmesinin ise daha vahim sonuçlar doğuracağı uyarısında bulunan Bush, bütçenin onaylanmasının gecikmesinin, askerlerin ailelerine kavuşmalarını geciktirmekten başka işe yaramayacağını söyledi.


Bush, Meclis Başkanı ve çoğunluk lideri Nancy Pelosi'nin Suriye ziyareti ile ilgili ise, "Delegasyon göndermek bir işe yaramadı. Ters etki yaptı. Suriye, Hamas ve Hizbullah'ı alt etmek için hiçbir girişimde bulunmadı" dedi.