FB TW PIN NWS

Buffett’dan 37 milyar Dolarlık Bağış

2006-06-27
Dünyanın en zengin ikinci adamı olarak bilinen ABD’li yatırımcı Warren Buffett, Microsoft’un sahibi Bill Gates’in eşiyle birlikte kurduğu yardım vakfına 37 milyar dolar bağışlayacağını açıkladı.

ABD medyasındaki haberlere göre, Berkshire Hathaway yatırım şirketinin başkanı olan 75 yaşındaki Warren Buffett, 44 milyar doları aşan servetinin yaklaşık 37 milyar dolarlık bölümünü, dünyanın en zengin adamı Bill Gates tarafından kurulan yardım vakfına devredeceğini duyurdu.

Warren Buffett’in bağışlayacağını açıkladığı 37 milyar dolarlık miktarın, ABD tarihinde bir kişi tarafından gerçekleştirilecek en büyük yardım olduğu belirtiliyor. Forbes dergisine göre Gates’in 50 milyar dolar, Buffett’in de 44 milyar dolarlık servetleri bulunuyor.

Gates de daha önce yaptığı açıklamada, başında bulunduğu Microsoft şirketinin günlük idaresini 2008 yılında bırakarak zamanının ve enerjisinin büyük bölümünü hayır işlerine ayıracağını bildirmişti.

Buffett’in servetinin önemli bölümünü bağışlayacağını duyurduğu Gates Vakfı, kamu sağlığı konusunda ve özellikle AIDS, sıtma ve verem hastalıklarına karşı mücadelede uzmanlaşmasıyla biliniyor.