FB TW PIN NWS

Baykal: 'Seçimler Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce yapılmalı'

2006-11-05
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce genel seçim yapılması gerektiğini söyledi.

Baykal, Sosyalist Enternasyonal'in yarın başlayarak 7 Kasım'da sona erecek toplantısına katılmak üzere geldiği Şili'nin başkenti Santiago'da gazetecilerle sohbet etti.

Bir gazetecinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bazı CHP milletvekillerinin, Meclis kulisinde, AKP milletvekillerine "Borcumuz var erken seçim kararı almayın" dedikleri yönünde bir değerlendirme yaptığını ifade etmesi üzerine Baykal, şunları kaydetti:
"Bizim tavrımız çok açık. Biz diyoruz ki Türkiye derhal erken seçime gitmelidir. Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce Türkiye bir genel seçim yapmalıdır.

Başbakan dedikodu yapacağına bizim çağrımızı kabul etsin, gereğini yapsın. Hiçbir CHP'li milletvekili bir erken seçim kararı karşısında en küçük bir tereddüt dahi taşımaz. Biz hep birlikte gider görevimizi yaparız. Başbakan'ın kendisi erken seçimden kaçıyor. Yok borcu varmış, yok bilmem neymiş... CHP milletvekilleri, kuliste öyle söylüyormuş diye izah ederek konuşuyor. Yakışıyor mu böyle bir şey bir Başbakan'a? Bir Başbakan dedikodu yapmaz."

Baykal, milletvekili maaşlarını artırmak için AKP yetkililerinin CHP'den yardım istediklerini de bildirerek, "Eğer biz CHP olarak onay vermiş olsaydık AKP'lilerin öncülüğünde milletvekili maaşlarını artırmak söz konusu olacaktı ama biz yani o borcu olduğu söylenen CHP milletvekilleri, böyle bir artışa hiçbir şekilde siyasi katkı vermeme yönünde olmuştur ve bunu da ifade ettik. Bizim bu kararımız, tavrımız karşısında da milletvekili maaşlarına dokunamadılar" dedi.