FB TW PIN NWS

Başer:''Operasyon kararını Türkiye alır''

2007-03-29
Türkiye'nin terörle mücadele özel temsilcisi Emekli Orgeneral Edip Başer, ''PKK'ya karşı askeri harekât gerektiğinde, o noktaya gelindiğinde, o kararı, devletimiz, onun ilgili makamları, karar organları mutlaka alacaklardır, bundan kimsenin endişesi olmamalı'' dedi.


Washington'da, Amerikalı muhatabı Orgeneral Joseph Ralston ile Amerikan Dışişleri Bakanlığında düzenlenen ve yaklaşık iki buçuk saat süren toplantının ardından Başer, gazetecilerin sorularını yanıtlarken şunları söyledi:


''Bizim bu çalışmalarımız, tümüyle PKK'nın ortadan kaldırılmasını sağlayacak bir çalışma olmayabilir. Asıl hedef tabii orası. Ama neticede PKK'nın silahlı unsurlarının tam olarak etkisiz hale getirilmesinde, herhangi bir zamanda ki ne zaman olacağını bilemiyoruz, silahlı bir harekatı da askeri bir harekatı da gerekli kılabilir. Bunun ne zaman olması gerektiğine Türk hükümeti karar verir. Bağımsız bir devlet olarak, ne zaman bir askeri harekat yapması gerekiyor, ne zaman askeri müdahale gerekli, bunun kararını verecek olan Türkiye Cumhuriyeti ve onun ilgili makamlarıdır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalı. O ihtiyaç gerektiğinde, o noktaya gelindiğinde o kararı da devletimiz ve onun ilgili makamları, karar organları mutlaka alacaklardır''dedi.