FB TW PIN NWS

Adnan Polat: 'Şampiyonluğun en büyük adayı hala biziz'

2006-12-04
Turkcell Süper Lig'in 16. haftasında oynanan Fenerbahçe’nin, kendi sahasında Galatasaray'ı 2-1 mağlup ettiği maçtan sonra mikrofonlara konuşan Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat, maç boyunca Fenerbahçe’den daha fazla pozisyon bulmalarına rağmen şanssız olduklarını ancak Galatasaray’ın mağlubiyete ve 7 puanlık farka rağmen şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olduğunu vurguladı.

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, derbi maçın sonucundan memnun olmadıklarını belirterek, "Maç boyunca Fenerbahçe'den daha fazla pozisyon bulduk. Bu pozisyonları golle değerlendirseydik galip gelebilirdik, ama olmadı. Fenerbahçe ilk yarıda olmayan pozisyonlardan gol buldu. Biz, yüzde yüz gollük pozisyonları değerlendiremedik. Ama futbolun acımasızlığı burada" diye konuştu. Ligin uzun bir maraton olduğunu kaydeden Polat, "Daha çok maç var. Ben şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olduğumuza inanıyorum" dedi. Polat, maçta Fenerbahçe taraftarlarının centilmence takımlarını desteklediğini de ifade ederek, "50 bin kişilik taraftarın arasında 50 kendini bilmezin yaptığı ölçü olamaz. Gerets'in başına yabancı madde geldi. Mondragon atılan maytaplar sonrası 45 dakika duymadan oynadı" ifadelerini kullandı.

Derbi maçın hakemi Selçuk Dereli ile ilgili olarak da Polat, "Selçuk Dereli'nin daha cesur olmasını beklerdim. Lugano'nun Mondragon'a yaptığı hareket sarı karttı. Bu şekilde ikinci sarı karttan kırmızı kart olacaktı. Maçın 84. dakikasında Önder'in elle topu kesmesinin de penaltı olduğunu düşünüyorum. Artık futbol otoriteleri bu pozisyonları değerlendirir" diye konuştu.
Fenerbahçeli futbolcu Önder Turacı, Galatasaray karşısında aldıkları galibiyetten dolayı memnun olduklarını belirterek, "Ankaragücü karşısında da kazanarak ligin ilk yarısını tamamlamak istiyoruz" dedi. Önder, maçın son dakikalarında Galatasaraylı futbolcuların penaltı itirazında bulunduğu pozisyon için de, "Elime çarptı, ama bilerek yapılmış bir şey değil. Kasıt yoktu" ifadelerini kullandı.

Necati: “Çok gol kaçırdık”

Galatasaraylı futbolcu Necati Ateş ise, ilk yarıda şanssız bir şekilde 2-0 geriye düştüklerini söyleyerek, "İkinci yarı elimizden gelen her şeyi yaptık. Golü bulduk ve çok gol kaçırdık. Maçı koparabilecek pozisyonlar yakaladık ama olmadı. Verdiğimiz emeğin karşılığını alamadık" diye konuştu. Karşılaşmanın son dakikalarında, Önder Turacı'nın pozisyonunun penaltı olduğu yönünde yaptıkları itirazın hatırlatılması üzerine Necati, "Arkadaşlarım o pozisyon için penaltı diyor. Hakem 'ben görmedim' diyor. Ama görmedim demesi yanlış, hakem sahaya görmek için çıkıyor" dedi.

Sahaya atılan yabancı maddelere tepki gösteren Necati, "Futbol güzel bir oyun. Yaparken insanların canını yakmamak gerekiyor. Sahaya taşlar, çakmaklar ve patlayıcı maddeler yağdı. Mondragon'un kafasına patlayıcı madde atıldı. Bunlardan kaçınılmalı. Gözümüze gelebilir. Bunlar sahalarda olmamalı" ifadelerini kaydetti.

Sarı-kırmızılı futbolcu Sabri Sarıoğlu da, Önder Turacı'nın pozisyonu ile ilgili olarak, "Hakem, penaltı pozisyonunu net bir şekilde gördü, ama vermedi. Bir hafta önce hakemler konusunda yaygara yapılıyordu ve şimdi sonucunu gördük. Hakem bariz penaltıyı veremedi. Biz de insanız ve burada ter döküyoruz. Bariz bir şekilde emeğimizin çalınması bizi isyana sürüklüyor. Lütfen 'görmedim' demesin, bariz penaltıydı'' şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda küfür olmadığı ve sahaya yabancı madde atılmadığının iddia edildiğini kaydeden Sabri, "İlk yarıda yedek kulübesinde kafamıza her şey atıldı. Hocamızın kafası yarıldı, küfürler edildi. Bizim stadımızda olduğunda sahamız kapatılmıştı. Bakalım şimdi ne olacak? Adalet istiyoruz" diye konuştu.

Derbi maçın hakemi Selçuk Dereli ise, akıcı bir karşılaşma olduğunu belirterek, "Zaman zaman tansiyon yükseldi, ancak daha sonra yatıştı" dedi. İlk yarı sonunda Lugano'ya sarı kart gösterdiği pozisyon ile ilgili olarak Dereli, Lugano'nun hareketlerini tahrik edici olarak değerlendiğini söyledi. Dereli, Galatasaraylı futbolcuların penaltı itirazında bulunduğu pozisyon için de, "Yorumumu saha içinde yaptım, zaten pozisyona yakındım" diye konuştu.