FB TW PIN NWS

ATV ve Sabah'a kimler talip?

2007-04-05
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, Sabah gazetesiyle iki değil, dört-beş grubun ilgilendiğini belirterek, CanWest, Fox TV ilgili. Almanlar var. Amerikalılar da iddialı. Ayrıca hedge fonlar ilgileniyor, yatırım yapmak istiyorlar diye konuştu.

TMSF yönetimi, 1 Nisan pazar günü süpriz bir kararla Turgay Ciner'in sahibi olduğu Merkez Grubu medya şirketlerine el koymuştu.

Hukuki süreçte sorun çıkmazsa satışı dörtle altı ay arasında tamamlamayı planladıklarını söyleyen Ertürk, Star'ın satışı gibi uzun sürmez. Onu bir buçuk yıl sonra satmıştık dedi.

Bundan sonraki süreçte taraflar arasında yeni anlaşma zemini olmayacağını da belirten Ertürk, Merkez Grubu'nun itiraz hakkı bulunduğunu, mahkeme kararına göre sürecin işleyeceğini vurguladı.

Sabah'la ilgilenen Kanada merkezli CanWest, TMSF ihalelerine yabancı değil. Mehmet Kutman'ın sahibi olduğu Global Holding'le ortak olarak girdiği ihalelerde TMSF'den, Uzanlardan devralınan Star Medya Grubu içindeki Süper FM, Metro FM adlı radyoları almıştı.

Rupert Murdoch'a ait Fox TV ise TGRT hisselerini, Ahmet Ertegün'le ortak almış, Ertegün'ün ölümünden sonra geçen ay Fox TV yayına başlamıştı.

'Bekletip sonra satarız'

Ertürk, ayrıca, salı günü ihaleye çıkarılan ve hiç teklif gelmediği için satılamayan Halis Toprak'a ait, Yeniköy'deki arsayla ilgili ikinci ihaleye kendilerinin de alıcı olarak katılabileceklerini söyledi. Ertürk, 'arsayı alıp ne yapacaksınız' sorusuna, 'piknik yaparız' şeklinde esprili yanıt verdikten sonra, 'Bekleyip daha iyi fiyata satarız' açıklaması yaptı.

TMSF'nin borçlarına karşılık satışa çıkardığı Boğaz'daki arsasıyla ilgili ihale öncesinde gazetelere ilan veren Halis Toprak, arsanın değerine ilişkin 'en az 1 milyar dolar eder' iddiasında bulunmuştu. Öne sürülen rakamı abartılı bulan Ertürk, ihaleye hiç teklif gelmemesinde çok yüksek rakamların telaffuz edilmesinin payı olabileceğini söyledi. İkinci ihaleye 10 Nisan'da çıkılması bekleniyor.