FB TW PIN NWS

ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump koronavirüse yakalandı

2020-10-02
ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump koronavirüse yakalandı
ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump, koronavirüse yakalandı.

ABD Başkanı Donald Trump, kendisi ile eşi Melania Trump'ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığını açıkladı.

ABD Başkanı Trump, Kovid-19'a yakalandığını Twitter hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu.

Açıklamasında Trump, "Bu gece First Lady ve benim Kovid-19 testimiz pozitif çıktı. Karantina ve iyileşme sürecine hemen başlayacağız. Bu süreci beraberce atlatacağız." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, doktorların tavsiyesi üzerine tedbir amaçlı olarak birkaç gün Walter Reed Askeri Tıp Merkezi'nde müşahede altında tutulacak.

Trump, kısa süre önce, danışmanlarından Hope Hicks'in Kovid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından kendisi ile eşinin karantina sürecine başlayacağını açıklamıştı.

Trump'ın yakın danışmanlarından Hicks, son dönemde ABD Başkanı'nın birçok seçim gezisinde yanında yer alan isimlerden biriydi.

KORONAYA YAKALANAN DANIŞMANI İLE AYNI UÇAKTAYDI
Trump önceki gün yaptığı açıklamada, "Hope her zaman maske takıyordu ama testi pozitif çıktı. Az önce test yaptırdım, Melania da yaptırdı. Virüse yakalanıp yakalanmadığımızı bilmiyorum. Ne olacağını göreceğiz" ifadelerini kullanmıştı. Hicks'in, Trump'ın salı günü başkanlık tartışması için gittiği Ohio ziyaretinde Trump ile aynı uçakta olduğu bildirilmişti.

Rutin olarak koronavirüs testi uygulanan ABD Başkanı Donald Trump, salgınla ilgili uyarıları hiçe saymasıyla dikkat çekiyor. Seçimler öncesinde mitinglere hız veren Trump, tüm uyarılara rağmen binlerce kişinin bir arada olduğu ortamlarda vatandaşlara sesleniyordu. Trump'ın Nevada'da bir fabrikada düzenlediği etkinlik medyada geniş yer bulmuştu. Kapalı ortamda düzenlenen mitingde binlerce Trump destekçisi iç içe oturmuş, ABD basını sosyal mesafenin hiçe sayıldığına dikkat çekerken, eyalette 50'den fazla kişinin toplanmasının yasak olduğuna vurgu yapmıştı.

Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows, COVID-19 yakalanan ABD Başkanı Donald Trump'ın hafif belirtiler gösterdiğini ancak hala görevinin başında olduğunu açıkladı.

Meadows, Beyaz Saray'da basına yaptığı açıklamada, COVID-19'a yakalanan Trump ve eşi Melania Trump'ın sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Trump çiftinin moralinin yerinde olduğunu belirten Meadows, "Trump hafif semptomlar gösteriyor. Ancak işinin başında. Bu sabah bana sorduğu ilk soru ekonominin durumu ve Kongrede yapılan teşvik paketi görüşmeleriydi. Sadece işinin başında olan değil, işinin başında kalacak bir başkanımız var." ifadesini kullandı.

Meadows, Trump'ın ne tür belirtiler gösterdiğini açıklamazken Trump'ın Beyaz Saray'daki konutunda bir doktorun görev yaptığını aktardı.

Öte yandan Melania Trump da Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, kendilerine destek verenlere teşekkür ederek, "Şu anda hafif semptomlarım var ancak genel olarak iyi hissediyorum. Bir an önce iyileşmeyi bekliyorum." mesajını paylaştı.

Pentagon: Teyakkuz seviyemizde bir değişiklik yok

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Jonathan Hoffman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Savunma Bakanı Mark Esper ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley’in pazar günü bir tören sırasında görüştüğünü ve Esper’in bu haftaki yurt dışı seyahatinden önce yaptırdığı COVID-19 testinin negatif çıktığını ifade etti.

Esper’in bugün de test yaptıracağını belirten Hoffman, Milley’in de bu sabah yapılan COVID-19 testinin negatif çıktığını kaydetti.

Bu sabah ABD Stratejik Kuvvetler Komutanlığına (STRATCOM) bağlı E-6B Mercury tipi nükleer silah uçaklarının Washington DC semalarında görülmesine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Hoffman, “Savunma Bakanlığının teyakkuz seviyelerinde herhangi bir değişiklik yok. ABD ordusu ülkemizi ve menfaatlerimizi korumaya hazırdır. Silahlı kuvvetlerimizin harbe hazırlık veya kabiliyetlerinde herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Bu duyurudan (Trump COVID-19 testi) ulusal komuta ve kontrol yapımızda herhangi bir şekilde etkilenmemiştir.” değerlendirmesinde bulundu.

E-6B uçaklarının rutin bir görev için bölgede olduğuna dikkat çeken Hoffman, Trump’ın COVID-19 testinin pozitif çıkması ile söz konusu uçuşun “tamamen tesadüf” olduğunu dile getirdi.