FB TW PIN NWS

48 El Kaide zanlısı Konya'da

2007-01-30
Konya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 7 ilde eş zamanlı yürütülen operasyonda terör örgütü El Kaide ile bağlantıları oldukları iddia edilen 48 kişi gözaltına alındı.

Operasyonda Konya dışındaki illerde gözaltına alınan şüpheliler Konya'ya getirilirken, şüphelilerden 46'sı sabah erken saatlerde tekrar sağlık kontrolünden geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet İl Müdürlüğü tarafından 1.5 yıldır sürdürülen istihbarat çalışmaları sonrası Konya, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Mardin, Afyonkarahisar ve Bursa'da eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda terör örgütü El Kaide üyesi oldukları iddia edilen 48 kişi gözaltına alındı.

Konya'daki operasyonda örgütün Türkiye sorumlusu olduğu öne sürülen, "Usame" kod adlı Ekrem K. ile Türkiye örgütlenmesindeki iki ve üç numaralı isimlerin de aralarında bulunduğu şüpheliler gözaltına alındı. Konya dışındaki illerde gözaltına alınan şüpheliler, sabah erken saatlerde Konya Emniyet Müdürlüğü'ne ait otobüs ve minibüslerle Konya'ya getirildi. Gözaltında bulunan şüphelilerden 46'sı Konya Numune Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Hastanede geniş güvenlik önlemleri alan polis, hastane içinde ve dışarısında kuş uçurtmadı. Sağlık kontrolleri tamamlanan şüpheliler, sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne (TEM) götürüldü.

Operasyonun daha ileriki bir zamanda gerçekleştirilmesinin planlandığı ancak, örgütün yurt dışındaki terör örgütü El Kaide ile bağlantılı olarak Türkiye'de büyük kentlerde bombalı eylem hazırlığı içerisinde olduğu istihbaratının alınması nedeniyle operasyonun erken başlatıldığı bildirildi. Örgütün Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen Ekrem K.'nın terör örgütü El Kaide'nin yurt dışındaki örgütlenmesiyle şifreli iletişim sağladığı, ev toplantılarında "Yusuf" kod adlı İhsan D. ile örgüte yeni kazandırılan kişileri eğittiği belirtildi.

Eğitim çalışmalarının Konya'nın Karatay İlçesi Çatalhöyük Mahallesi'ndeki bir villada verildiği bildirildi. Polisin villaya yaptığı baskın sırasında, örgüt üyelerinin gizli bilgilerinin yer aldığı CD ve dokümanları yakmaya çalıştığı ancak başarılı olamadıkları öğrenild