Biyografi.info, Türkiye'nin en çok okunan biyografi sitesine hosgeldiniz.
Biyografi.info : Biyografi, Biyografiler
Ana Sayfa Dot Biyografiler Dot Biyografi'm! Dot Siyasi Partiler Dot Sinema Dot Ansiklopedi Dot Biyografi nedir?
Üye Girisi Dot Üye Ol
A B C Ç D E F G H I I J K L M N O Ö P Q R S S T U Ü V W X Y Z  
1982 - ...

Özge Borak

Özge Borak Biyografi Özge Borak Filmleri
Özge Borak
   
Özge Borak  
14.Şubat.1982
İstanbul
Sinema Oyuncusu, Tiyatro Oyuncusu, Dizi Oyuncusu
Biyografi.info Facebook'ta
 

Özge Borak Biyografisi

Eyvah Eyvah ve devam filmi olan Eyvah Eyvah II’de canlandırdığı Müjgan karakteri ile sinema severlerin beğenisini kazanmış olan Türk sinema oyuncusu. Ihlamurlar Altında, Küçük Kadınlar ve Eşref Saati gibi pek çok başarılı dizide de rol almış olan Borak, tiyatro kökenli oyuncularımızdandır.
Biyografi


Özge Borak, 14 Şubat 1982 tarihinde, İstanbul’da dünyaya geld yaşındayken kazandığı Şehir Tiyatroları Çocuk Bölümü’nde başlayan Borak’ın babası, kendisi gibi tiyatrocu olan İstanbul Devlet Opera ve Balesi başkoreografı Selçuk Borak’tı.

Borak genç yaşta başladığı tiyatrodan eğitim hayatı boyunca kopmadı ve de İstanbul Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Aralarında Nazım Hikmet’in unutulmaz eseri Memleketimden İnsan Manzarları ve Turgut Özakman’ın uyarlaması Sarıpınar: 1914’ün de bulunduğu pek çok başarılı tiyatro eserinde rol aldıktan sonra 2003 yılında Kara Gün adlı yapımla sinema dünyasına adım attı.

Başarılı oyuncunun adını duyurduğu ilk yapım, 2003-2004 yılları arasında rol aldığı Sultan Makamı oldu. Bu diziyi 2005-2007 yılları arasında rol aldığı Ihlamurlar Altında ve 2007-2009 yılları arasında kadrosunda bulunduğu Eşref Saati takip etti. Başarılı oyuncunun rol aldığı son tv yapımı ise Küçük Kadınlar oldu.

Özge Borak, 2009 yılında 'Eyvah Eyyvah' filminde ve 2008 yılında 'Eşref Saati' dizisinde birlikte rol aldığı oyuncu Bülent Şakrak ile 2006 yılında evlendi. 25 Ekim 2010 tarihinde boşandılar.

Özge Borak, 2010 yılında, Hakan Algül’ün yönettiği ve Ata Demirer’in senaryosunu yazdığı Eyvah Eyvah adlı filmde canlandırdığı Müjgan karakteri ile sinemaseverlerin beğenisini kazandı; filmin popüleritesi sayesinde 2011 yılında devam filmi olan Eyvah Eyvah II vizyona girdi.

Özge Borak , Ata Demirer ile 11 Kasım 2011 tarihinde

Filmografi

Eyyvah Eyvah 2, 2011

Eyyvah Eyvah, 2010

Küçük Kadınlar, 2009 – 2010

Akasya Durağı, 2008 - 2010

Eşref Saati, 2007 - 2009

Ihlamurlar Altında, 2005 - 2007

Sultan Makamı, 2003 - 2004

Kara Gün, 2003

Özge Borak için yapılan aramalar;


Özge Borak , Özge Borak biyografi, Özge Borak hayatı, Özge Borak özgeçmişi, Özge Borak hakkında, Özge Borak doğum yeri, Özge Borak fotoğraf, Özge Borak video, Özge Borak resim, Özge Borak kimdir?, Özge Borak kaç yaşında?, Özge Borak nereli

Gündemdeki isimlerden
Arda Turan Gülben Ergen Deniz Baykal Aysun Kayacı Adnan Polat Paris Hilton Monica Bellucci Recep Tayyip Erdoğan
Arda Turan Gülben Ergen Deniz Baykal Aysun Kayacı Adnan Polat Paris Hilton Monica Bellucci RecepTayyip E.
Yeni eklenen biyografiler
  Murat Göğebakan Dün  
  Ahmet Misbah Demirc.. Dün  
  Şükrü Gülesin 22 Temmuz  
  Olcan Adın 22 Temmuz  
  Mevlüt Erdinç 22 Temmuz  
  Mario Balotelli 18 Temmuz  
  Ezequiel Lavezzi 18 Temmuz  
Popüler biyografiler
  Turabi Çamkıran  
  Kanuni Sultan Süleyman  
  Zahide Yetiş  
  Recep Tayyip Erdoğan  
  Bilal Erdoğan  
  Acun Ilıcalı  
  Müge Üzel  
  Ahmet Dursun  
  Burak Erdoğan  
  Akın Saatçi  
Popüler etiketler
Siyasi Parti Genel Başkanları
Survivor Yarışmacıları
Türk ve Müslüman Bilim Adamları
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayları 2014 Aday Listesi
Türkiye Cumhuriyeti Başbakanları
Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayları 2014 Aday Listesi
Divan Edebiyatının Önemli Şairleri
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanları
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları 2014 Aday Listesi
Halk Edebiyatının Önemli Şairleri
Bugün gündemdekiler
  Mehmet Fatih Çıtlak 434 
  Kaan Yıldırım 376 
  Burak Erdoğan 186 
  Dan Bilzerian 169 
  Recep Tayyip Erdoğan 159 
  Erkan Kolçak Kösten.. 151 
  Bilal Erdoğan 142 
  Sümeyye Erdoğan 134 
  Zahide Yetiş 130 
  Emine Erdoğan 112 
  Esra Erdoğan 111 
  Sevtap Özaltun 111 
  Eda Taşpınar 98 
  Mustafa Karataş 96 
  Erhan Çelik 79 
Kimdir?  
Kim söylemiş?  
Biliyormuydunuz? Değiştir
Şahan Gökbakar Biyografi : Şahan Gökbakar Hayatı : Şahan Gökbakar Özgeçmişi
Biyografi.info    Kullanım Koşulları    İletişim
Copyright 2004-2014 © Afiyetle Network.
Biyografi.info'da yer alan biyografi ve makalelerin tümü, Biyografi.info editörleri tarafından hazırlanmaktadır.
Dilediğiniz biyografi ve makaleyi, sitenizde, "Kaynak: Biyografi.info" formatıyla kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
20'den fazla biyografi ya da makaleyi, sitenizde toplu olarak kullanmayı düşünüyorsanız lütfen bizimle temasa geçiniz.