FB TW PIN NWS
BioRank 67

Hasan Mezarcı

Doğum tarihi : 11.Mayıs.1954
Hasan Mezarcı kaç yaşında : 70
Kilo & Boy :
Burcu : Boğa
Meslek : Milletvekili
Hasan Mezarcı doğum yeri : Aydınpınar Köyü, Düzce, Bolu

Hasan Mezarcı Biyografisi

Milletvekili, Radikal ve muhafazakâr görüşleriyle tanınan Türk siyasetçi ve din adamıdır.

Hasan Mezarcı, 11 Mayıs 1954 tarihinde Düzce'nin Aydınpınar Köyünde doğmuştur. Babasının adı Rasim Mezarcı, Annesinin adı Fikriye Çil’dir. Annesi ile babası; Hasan Mezarcı sekiz aylıkken boşanmıştır. İlkokuldan sonra Düzce Merkez Kur’an Kursu’nda hafızlığını yaptı ve İmam-Hatip Okulu‘na girdi. İmam-Hatip’i bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni kazandı. İlahiyat okurken medrese tahsili de aldı.

Alanında uzman ilim adamlarından dersler alan Mezarcı, Arapça, tefsir, hadis ve kelam gibi ilimler öğrendi.

Hasan Mezarcı, öğrencilik yıllarında müezzinlik ve imamlık yaptıktan sonraki yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığı’nda ve Tarım Bakanlığı‘nda memurluk yaptı. Müftülüğe Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde başladı.

Askerliğini yaparken yedek subay olarak, Adana 6. Kolordu Komutanlığı’nda Basın ve Halkla İlişkiler subayı vazifesinde bulundu.

Askerlik görevi bittikten sonra Sakarya’nın Akyazı ilçesine müftü olarak atandı. Daha sonra da İstanbul’un Ümraniye ilçesinde tayin edildi. Akyazı’da 5, Ümraniye’de ise 3,5 yıl görev yaptı.

Müftülük yaptığı bölgeden 6 Kasım 1991 tarihinde İstanbul’dan Refah Partisi milletvekili adayı olarak seçimlere girdi ve seçildi. 6 Kasım 1991 - 24 Aralık 1995 tarihleri arasında 19.dönem milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinde görev yaptı.

Hasan Mezarcı yakın tarihle ilgili tartışmalı konuları gündeme getirmesiyle dikkatleri çekti ve bu sebeple partisinden ihraç edildi. Daha sonra hapis cezasına çarptırıldı. Hasan Mezarcı’nın hapishane süreciyle başlayarak bu süre içine kapanma ve yalnızlaşma sürecine girdiği gözlendi. Ceza evindeyken psikolojik ve biyokimyasal işkenceye maruz kalarak akıl sağlığını yitirdiği iddia edildi. Hasan Mezarcı’ya “cezaevinde ilaç verilerek zihin kontrolü yapıldığı” iddialarının kaynağı ve ilk çıkış noktası ise Fethullah Gülen’dir.

1997 yılında çıktığı cezaevinde yatarken Allah tarafından peygamber ilan edildiğini belirterek kendisini Mesih ilan etti.

Tüm dünya kiliselerindeki Hz. İsa resimleri tahminler üzere yapıldı. Ama artık Hz. İsa olarak ben buradayım ve bu nedenle resimlerin tümünün düzeltilmesi gerekiyor. dedi.

Türkiye'de rahat bir nefes alamayan ve iyice dışlanan Mezarcı, hapishaneden çıktıktan sonra Almanya'ya göç etti. Üç yıl aradan sonra televizyonlarda kendisi bu sefer kulağında küpeleri, bileklerinde bilezikleri, boynunda kolyesi, sarıya boyattığı uzun saçları, elinde bastonu, tepeden tırnağa altın sarısı entarisi ile görülür. Reha Muhtar onunla bir röportaj yaptı.

Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nin ‘Atatürk’ün manevi şahsiyetine hakaret’ suçundan kesinleşmiş 1 yıl hapis cezası alan Mezarcı, yaklaşık 3 yıl yaşadığı Almanya’dan 9 Nisan 2001 tarihinde Türkiye’ye dönünce cezasını çekmesi için gönderildiği Edirne’nin İpsala Kapalı Cezaevi’nde de yaklaşık 3 ay yattıktan sonra Ceza İnfaz Kanunu hükümlerine göre cezasını tamamlayarak 6 Mayıs 2002′de tahliye oldu.

Yaklaşık 3 yıl Almanya’da yaşamış olan Hasan Mezarcı, Havarileri olduğunu iddia ettiği cemaati ile faaliyetlerini internet sitesi vasıtasıyla da devam ettirmektedir. Çeşitli e-kitaplar yayınlanmaktadır.

Hasan Mezarcı, 1989 yılında Şule Mezarcı ile evlendi. (çocukları : Furkan Mezarcı (d.1991), Dilara Mezarcı (d.1994), Yasir Mezarcı,)

Hasan Mezarcı, 25 Temmuz 2017 tarihinde Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Dr. Esin Tatlı ile evlendi.

Hasan Mezarcı ile beraber ailesi Düzce’nin Aydınpınar Köyü’ndeki evinde yaşamaktadır.

Kitapları :
1996 - Kavgamın Perde Arkası
“Kur‘an-ı Mecîd - MÜCDE”


Kaynak:Biyografi.info

Hasan Mezarcı videoları

Tüm Hasan Mezarcı videoları

Hasan Mezarcı için yapılan aramalar

Hasan Mezarcı, Hasan Mezarcı biyografi, Hasan Mezarcı hayatı, Hasan Mezarcı özgeçmişi, Hasan Mezarcı hakkında, Hasan Mezarcı doğum yeri, Hasan Mezarcı fotoğraf, Hasan Mezarcı video, Hasan Mezarcı resim, Hasan Mezarcı kimdir?, Hasan Mezarcı kaç yaşında?, Hasan Mezarcı nereli, Hasan Mezarcı memleketi