FB TW PIN NWS
BioRank 2215

Asaf Savaş Akat

Doğum tarihi : 03.Şubat.1943
Asaf Savaş Akat kaç yaşında : 81
Kilo & Boy :
Burcu : Kova
Meslek : Ekonomist
Asaf Savaş Akat doğum yeri : Ankara

Asaf Savaş Akat Biyografisi

Asaf Savaş Akat, 3 Şubat 1943 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Annesinin adı Adalet Akat’dır. İstanbul Levent İlkokulundan 1954 yılında mezun olduktan sonra bir yıl ABD'de ortaokul seviyesinde Kaliforniya, Redondo Beach kasabasında Redondo Union okulunda eğitim gören Akat, İstanbul'a dönerek Galatasaray Lisesi'nden 1962 yılında mezun oldu. Üniversite eğitimine İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde başladı, 1966 yılında bitirdi ve daha sonra 1968 yılında üniversite öğrenimini İngiltere Norwich'de İngiltere East Anglia Üniversitesinde master eğitimini tamamladı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde doktora yaptı. AFS, AIESEC, OECD ve ABD bursları ile aralıklarla çeşitli ülkelerde eğitim, staj, kurs ve sertifika programlarına katıldı.
Asaf Savaş Akat, 1966 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde asistanlık görevine başladı, 1973'te doçent oldu. Aynı üniversitede ve Marmara Üniversitesinde öğretim üyeliği, İstanbul School of International Studies’de akademik kurul üyeliği yaptı. 1970 yılında Londra Ekonomi Üniversitesi'nde ziyaretçi olarak araştırma yaptı. 1974 yılında Devlet Güvenlik Akademisi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1980 yılında da İstanbul Üniversitesi'nde profesör oldu. 1996-1998 yıllarında Bilgi Üniversitesi Rektörlüğü görevini üstlendi. Halen aynı üniversitede öğretim üyesidir.

Asaf Savaş Akat, akademik yaşamının yanı sıra iş yaşamında da önemli görevler aldı. 1982’den 1992’ye kadar sırasıyla Kavala Şirketler Grubu Başkan Danışmanı, Çatı İnşaat Şirket Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi, Kavala Şirketler Grubu Yürütme Kurulu Üyesi, Kavala Yatırım Yönetim Kurulu ve Yürütme Kurulu Üyesi, İMTAŞ Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı, Eczacıbaşı İlaç Yürütme Kurulu Danışmanı ve Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalıştı.

Royal Economic Society ve TÜSİAD'a da üye olan Akat, Bilgi Üniversitesi rektörlüğü ve Ekonomi Bölümü'nde öğretim üyelikleri (1996-1998) görevinin ardından NTV televizyon kanalında Ekodiyalog adlı ekonomi programına katıldı ve önce Sabah, sonra Vatan gazetelerinde köşe yazıları yazdı.

Demokratik Sol Parti'nin ilk zamanlarında adı geçse de, daha sonra Sosyal Demokrat Halkçı Parti'ye katıldı. 1993 yılından sonra görüş değişikliği yaşamasıyla Cem Boyner'in öncülüğündeki Yeni Demokrasi Hareketi içinde kurucular arasında yer aldı.

Akat’ın çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanmış çok sayıda makale ve yazısı vardır. Ayrıca, yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda konferans, seminer ve söyleşi yapmış; radyo ve televizyon programlarına katılmıştır. 1994 yılında Sabah gazetesinde başladığı köşe yazarlığını Vatan gazetesinde sürdürmektedir. Ayrıca, 1995’ten bu yana haftalık Para dergisinde köşe yazıları yazmakta, 1999’dan bu yana da NTV’de Deniz Gökçe, Mahfi Eğilmez, Ege Cansen ve Taner Berksoy ile birlikte Ekodiyalog programını yapmaktadır.

Çok iyi İngilizce bilen Akat, aynı zamanda Türkiye Simultane Tercümanlar Derneği kurucu üyesi ve bazı sosyal kurum ve kuruluşların üyesi olup 1984 yılında "Alternatif Büyüme Stratejisi" adlı kitabıyla Sedat Simavi Vakfı Ödülü kazanmıştır.

Asaf Savaş Akat, Terakki Vakfı yöneticilerindendir ve Galatasaray Spor Kulübü üyesidir.

Asaf Savaş Akat’ın ilk eşi Halid Ziya Uşaklıgil'in torunu gazeteci, yazar Emine Uşaklıgil idi. Boşandılar. Asaf Savaş Akat, şimdi ikinci eşi sosyolog Nilüfer Göle ile evlidir.

Kitapları :
1975 - İktisat İlmi ve İktisat Siyaseti: Genel İlkeler
1975 - İktisat İlmi ve İktisat Siyaseti: Mikro Teori
1980 - İktisadi Analiz
1984 - Alternatif Büyüme Stratejisi
1991 - Sosyal demokrasi gündemi
2004 - İdris Küçükömer’in Mirası (Sanal Kitap)
2009 - İktisadi Analiz
2016 - Sivil Toplum Uç Beyi İdris Küçükömer
2020 - Salgın Ekonomisi
2021 - Vitaminli Ekonomiks


Kaynak:Biyografi.info

Asaf Savaş Akat videoları

Tüm Asaf Savaş Akat videoları

Asaf Savaş Akat kitapları

  • İktisadi Analiz İktisadi Analiz

    Yarın tarihi : 2009-05-28


    Yayınevi : EFİL YAYINEVİ


    Ekonomi » Bilim

Tüm Asaf Savaş Akat kitapları

Asaf Savaş Akat için yapılan aramalar

Asaf Savaş Akat, Asaf Savaş Akat biyografi, Asaf Savaş Akat hayatı, Asaf Savaş Akat özgeçmişi, Asaf Savaş Akat hakkında, Asaf Savaş Akat doğum yeri, Asaf Savaş Akat fotoğraf, Asaf Savaş Akat video, Asaf Savaş Akat resim, Asaf Savaş Akat kimdir?, Asaf Savaş Akat kaç yaşında?, Asaf Savaş Akat nereli, Asaf Savaş Akat memleketi