FB TW PIN NWS
BioRank 5153

Aleksey Igudesman

Doğum tarihi : 23.Temmuz.1973
Aleksey Igudesman kaç yaşında : 51
Kilo & Boy :
Burcu : Aslan
Meslek : Müzisyen, Besteci
Aleksey Igudesman doğum yeri : St. Petersburg, Rusya

Aleksey Igudesman Biyografisi

Kemancı, müzisyen, besteci

Aleksey Igudesman, 22 Temmuz 1973 tarihinde St. Petersburg, Rusya’da doğmuştur. Annesi piyanist Nina Igudesman, babası kemancı Samuel Igudesman’dır. Leonid Igudesman (d.1954) adında kendisi gibi kemancı olan abisi vardır. Ailesi 1979 yılında Almanya'ya göç etti. İngiltere'de eğitimine 12 yaşında Surrey şehrindeki Menuhin Okulu'nda başladı ve daha sonra Viyana Konservatuarı, Sahne Sanatları bölümünde okudu.

Aleksey Igudesman, İngiltere'de beraber okudukları Yehudi Menuhin Okulu'nda Hyung-ki Joo ile tanıştı. O günden beri arkadaş olarak kaldılar.

New York Filarmoni ve Chicago Senfoni Orkestrası gibi dünyanın önde gelen orkestralarından bazıları IGUDESMAN & JOO ile "BIG Nightmare Music" gösterilerini sergilediler.

Aleksey Igudesman, 1999 yılında Hyung-ki Joo ile beraber “Igudesman & Joo” adlı müzik gurubunu kurdu.

2004 yılında, "A Little Nightmare Music" şovunu hazırladılar. O zamandan beri, ikili olarak ve solist olarak, dünyanın en büyük etap ve festivallerinde oda ve senfoni orkestralarıyla sahne almışlardır.

Piyanist ve besteci Hyung-ki Joo ile beraber New York Filarmoni ve Londra Filarmoni gibi tanınmış orkestralar tarafından gerçekleştirilen eserlerle solist olarak ve dünya çapında oda topluluklarında yer aldı.

Hyung-ki Joo ve Aleksey Igudesman, John Malkovich ve eski James Bond, Roger Moore gibi aktörlerle UNICEF'in yardım konserlerinde çeşitli vesilelerle de bir araya geldi.

Aleksey Igudesman ve Hyung-ki Joo komedi'yi klasik müzik ve popüler kültür ile birleştiren benzersiz ve komik tiyatro gösterileri sunan iki klasik müzisyendir.

Hyung-ki Joo ve Aleksey Igudesman komedi'yi klasik müzik ve popüler kültür ile birleştiren benzersiz ve komik tiyatro gösterileri sunan iki klasik müzisyendir. YouTube'daki klipleri bugüne kadar 35 milyonun üzerinde rekor kırdı ve ikilisi çok sayıda ülkede televizyonda gösterildi. Klasik konser salonlarında ve 18.000 kişilik kalabalıkların önünde stadyumlarda aynı derecede rahat performans sergilediler.

2011 yılının Yılbaşı Gecesi, UNICEF yararına Viyana Konzerthaus sahnesinde dünyanın dört bir yanından 100 kemancının katılımı ile Hyung-ki Joo ve Aleksey Igudesman en çok "Dans Kemancıları" dünya rekorunu birlikte gerçekleştirdi.

Bir besteci olan Aleksey Igudesman, New York Filarmoni, Chicago Senfoni Orkestrası ve Seattle Senfoni Orkestrası gibi topluluklar ve orkestralar tarafından gerçekleştirilen parçaları yazdı.

15 Eylül 2017 tarihinde “Igudesman & Joo” adlı müzik gurubu olarak İstanbul’da Topkapı Aya İrini'de konser verdi.

Kaynak:Biyografi.info

Aleksey Igudesman hakkında haberler

Tüm Aleksey Igudesman haberleri

Aleksey Igudesman videoları

Tüm Aleksey Igudesman videoları

Aleksey Igudesman için yapılan aramalar

Aleksey Igudesman, Aleksey Igudesman biyografi, Aleksey Igudesman hayatı, Aleksey Igudesman özgeçmişi, Aleksey Igudesman hakkında, Aleksey Igudesman doğum yeri, Aleksey Igudesman fotoğraf, Aleksey Igudesman video, Aleksey Igudesman resim, Aleksey Igudesman kimdir?, Aleksey Igudesman kaç yaşında?, Aleksey Igudesman nereli, Aleksey Igudesman memleketi