FB TW PIN NWS

Unakıtan: ''TürkTelekom geliri vergilere yansımayacak''

2007-03-29
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türk Telekom'un yüzde 55 hissesinin satışından elde edilen gelirler nedeniyle, telekomünikasyon sektöründe uygulanan vergilerde indirime gidilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.


Unakıtan, Oger Telekom'un Türk Telekom için bir kerede 4 milyar 314 milyon dolar ödeyerek, ödeme sürecini planlanandan dört yıl önce bitirmesine ilişkin düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.


"PARA YARIN HAZİNE'NİN KASASINA GİRİYOR"
Unakıtan, bir soru üzerine Oger Telekom'un 4 milyar 314 milyon dolarlık ödemesinin yarınki valörle Hazine'nin kasasına gireceğini söyledi.


"Elde edilen gelir telekom sektöründeki vergilere nasıl yansıyacak?" şeklindeki bir soruya da, "Paralar geldi, vergiler inecek diye düşünmeyin" yanıtını veren Unakıtan, "Mali disiplinden taviz yok. Ayağımızı yorganımıza göre uzatalım. İmkan olursa Binali bey 'İndir abi' diyecek, ben de indireceğim" dedi.


"SON ÖDEME PEŞİN OLDUÐU İÇİN FAİZ İŞLETİLMEDİ"
Unakıtan, Oger'in bir defada ödeme yaptığı için faizin düşürülüp düşürülmediğine ilişkin bir soruya karşılık ise, ilk iki taksit için faiz işletildiğini ama son ödemenin peşin olarak yapılmasından dolayı faize gerek olmadığı yanıtını verdi. Unakıtan, "Parayı taksitle alırsan faiz vardır ama gelir peşin ödersen bu olmaz. 6.5 milyar dolar, faizlerden dolayı 7 milyar 55 milyon dolara çıktı ama bundan sonra parayı peşin aldığımız için faiz diye birşey yok" diye konuştu.


"PARAYI NASIL KULLANACAÐIMIZA İLİŞKİN TOPLANTI YAPACAÐIZ"
Bir gazetecinin "Elde edilen gelir nasıl kullanılacak?" sorusuna ise Unakıtan, "Hiç derdin olmasın biz kullanırız" karşılığını verdi. Unakıtan, bu konuyla ilgili Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan ile bir strateji toplantısı gerçekleştireceklerini, daha sonra da önerilerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ileteceklerini kaydetti.