FB TW PIN NWS

Überseksüel Türkler belirlendi

2006-09-06
Dünyanın en önemli 5 trend analizcisinden biri olarak kabul edilen, “Metroseksüel” ve “Überseksüel” kavramlarını yaygınlaştıran Marian Salzman, Türkiye’nin en dikkat çeken überseksüel isimlerini belirledi...

“The Future of Men” (Erkeklerin Geleceği) adlı kitabında büyük tartışmalar yaratan ve gündeme oturan “überseksüel” kavramını ortaya atan Marian Salzman, Türkiye’nin überseksüel isimlerini açıkladı.

Perakende Günleri 06 için 29-30 Kasım tarihleri arasında İstanbul’a gelerek üzerinde çalıştığı son konuların sonuçlarını açıklayacak olan Salzman, iş, spor, sanat, medya dünyasının ünlü simalarının iş ve özel hayatlarını inceleyerek Türkiye’nin überseksüel erkeklerini seçti. Salzman Türkiye’ye gelişinde daha kapsamlı bir liste sunacak.

Marian Salzman’ın yaptığı araştırmalar sonucunda oluşturduğu “Türkiye’nin Önde Gelen Überseksüel İsimleri” listesinde Haluk Bilginer, Tarık Akan, Beyaz, Cem Boyner, Rutkay Aziz, Can Dündar, Mustafa Koç, Fatih Terim, Gani Müjde ve Sinan Çetin yer alıyor.
Haluk Bilginer, Tarık Akan, Beyaz, Rutkay Aziz.

Dünya çapında Jon Stewart, Guy Ritchie, Pierce Brosnan, Ewan McGregor, Barack Obama, George Clooney ve Bill Clinton’ı überseksüel erkeklere örnek gösteren Salzman, dünyanın bir numaralı überseksüeli olarak ise U2 grubunun solisti Bono’yu kabul ediyor.

ÜBERSEKSÜEL ERKEK KİMDİR?
Dünya ve Türkiye pazarlama sektörünü überseksüel kavramı ile tanıştıran Salzman, überseksüelliğin tanımını yaparak özelliklerine de değiniyor. Marian Salzman, überseksüelleri, kendine güveni olan, erkeksi duruşunu muhafaza eden, zarif ve yaşamın bütün alanlarında kaliteyi önemsemekten taviz vermeyen erkekler olarak nitelendiriyor.

2000’lerde yükselen trend metroseksüelliğin yerini überseksüellik kavramına bıraktığına dikkat çeken Salzman; “Überseksüel erkek, metroseksüelden farklı. Überseksüel erkek kadınları kopyalamıyor, kadınlara hakaret etmiyor, sömürmüyor ve aslında kadın dünyası tarafından tehdit edildiğini düşünmüyor. Kendisini dünyanın merkezi olarak düşünmeyen überseksüel erkekler, nedenler/sonuçlar ve prensiplerle ilgileniyor. Saç modelini geliştirmeye değil, kendisini geliştirmeye önem veriyor” diyor.

Kadınlara karşı saygılı ve “eşitiz” bilinciyle hareket eden, özgüveni tam olan überseksüel erkekler kendilerine ait tarzları ile dikkat çekiyorlar. Ailesine çok önem veren, öte yandan erkek arkadaşlarıyla vakit geçirmekten hoşlanan überseksüeller, kendileri ve erkeklikleri ile barışık, güçlü, maskülen, stil sahibi, çekici erkekleri temsil ediyorlar.