FB TW PIN NWS

The Sunday Times: 'Müzakereler kısmen askıya alınacak'

2006-12-10
The Sunday Times gazetesi, AB liderlerinin bu hafta Türkiye’nin AB müzakerelerini kısmen askıya alacaklarını yazdı. Gazete, “Ankara, limanlarını Rumlara açma konusunda çelişkili işaretler verdikten sonra müzakerelerin atmosferini bozmakla suçlandı” diye yazdı.

Bu hafta Brüksel’de toplanacak olan AB liderlerinin Türkiye’nin AB müzakerelerini kısmen askıya alacakları bildirildi. The Sunday Times gazetesi, “Ankara, limanlarını Rumlara açma konusunda çelişkili işaretler verdikten sonra müzakerelerin atmosferini bozmakla suçlandı” diye yazdı.

Pazar günleri İngiltere’de yayınlanan The Sunday Times gazetesi, “Türkiye’nin AB başvurusu askıya alındı” başlıklı haberinde Türkiye’nin AB ile üyelik müzakerelerinin bu hafta Brüksel’de toplanacak AB liderlerince kısmen askıya alınacağını belirtti. Gazete şunları yazdı:
“Ankara, geçen hafta limanlarını ve havaalanlarını Rumlara açma konusunda çelişkili işaretler verdikten sonra müzakerelerin atmosferini bozmakla suçlandı. Türkiye’ye gümrük birliğini tam olarak Rumları kapsayacak biçimde genişletmesi için bu yılın sonuna kadar süre verilmişti ancak şu ana kadar bunu yapmayı reddetti.”

The Sunday Times, Ankara’nın “gerilimi yok etmek için son dakika girişimi” ile Kıbrıslı Türklerin izolasyonunun sona erdirilmesinin karşılığında bir liman ve bir havaalanını açma yönündeki bir uzlaşı önerdiğini de yazdı.