FB TW PIN NWS

Talat: ''Rum tarafı süreci sürekli manipüle ediyor''

2007-03-21
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türk tarafının 8 Temmuz süreciyle ilgili yeni bir politika belirleme aşamasına geldiğini açıkladı.

Talat düzenlediği basın toplantısında, Rum Yönetimi Başkanı Tasos Papadopulos'un yazılı açıklamasını değerlendirdi. Rum Yönetimi Başkanı Tasos Papadopulos'un Kıbrıs Türk tarafına öneri yaptığı ve reddedildiği açıklamasının Direkt Ticaret Tüzüğü'nü etkisiz kılmaya yönelik bir manipülasyon olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Talat, Papadopulos'u önerisinin içeriğini açıklamaya ve Rum liderin son açıklamasında belirttiği gibi "komiteler toplandıktan sonra bir hafta beklemeye" gerek kalmadan derhal görüşmeye çağırdı. 8 Temmuz sürecinin başında "her konuda anlaşma sağlanmadıkça hiçbir konuda anlaşma sağlanmış olmayacak" prensibi konulduğunu hatırlatan Talat, şu ana kadar üzerinde anlaşılan bir şey olmadığını söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Talat, Rum tarafının manipülasyonlarından sonra samimiyetinden ciddi endişe duyduklarını belirterek, "Ne yapacağımızı, nasıl tavır takınacağımızı yeniden değerlendireceğiz" dedi. Bu değerlendirmenin Kıbrıs sorunuyla ilgili genel politikada değil, 8 Temmuz süreciyle ilgili anlaşılmasını isteyen Talat bir soruya karşılık, "Çözüm konusunda eskisi kadar ümitliyim" dedi.