FB TW PIN NWS

Sanal alemde Türk-Yunan savaşı sürüyor

2007-03-10
Atatürk’e hakaretleri içeren bir video görüntüsünün Yunan bir kullanıcı tarafından YouTube’a yüklenmesiyle alevlenen Türk-Yunan sanal savaşı diğer sitelere sıçradı. Bir Türk hacker grubu 100’e yakın Yunan sitesine saldırdı.

Kendilerini “1923 Türk Grup” olarak adlandıran bir sanal korsan grubu, 100’e yakın Yunan sitesine saldırarak, YouTube’a konulan videoyu protesto etti.

Sitenin ana sayfasına, Atatürk’ün Yeniçeri kıyafetiyle bir fotoğrafını ve dürbününde Yunan bayrağı olan bir keskin nişancı fotoğrafı koyan grup, ele geçirdikleri sitelerin ana sayfalarına da İngilizce olarak, “YouTube’da bir şey gördük ve dünyanın en büyük lideri olan Mustafa Kemal Atatürk’ü öğrenmeniz gerektiğine karar verdik. Her hata bir derstir ve derslerle hatalar asla bitmez. Asla unutma. Bir Türk dünyaya bedeldir” notunu düştü.

Siteye ayrıca Türkçe olarak da “20 Temmuz 1974 ve 9 Eylül 1922 tarihinde yaşadıklarınızın kinini, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten çıkarmak istemeniz pek aşikardır... Bu sizin kanınızda mevcuttur, bu nedenle sizin elinizden gelen de bu kadardır, ama unutmayın ki bu millet sizin kadar ş... değil, Türk milleti hiç bir devletin liderine ş... yapmaz. Bundan sonra Türk milletine yapacağınız her hangi bir saygısızlık sonucu 1923 Türk Grup olarak Azrailiniz olmaya devam edeceğiz. Atamıza yapmış olduğunuz bu saygısızlıktan dolayı sisteminize el konulmuştur” ifadeleri yazıldı.