FB TW PIN NWS

Rıza Kayaalp, Olimpiyat Bayrağını Taşıyacak

2016-08-05
Rıza Kayaalp, Olimpiyat Bayrağını Taşıyacak
Bu gece (5 Ağustos 2016) Rıza Kayaalp, Olimpiyat Bayrağını Taşıyacak.

Brezilya'nın Rio de Janerio kentinde düzenlenen 2016 Olimpiyat Oyunları'nın resmi açılış töreni bu gece (5 Ağustos 2016) TÜrkiye saati ile 02.00'de yapılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, dünyaca ünlü Maracana Stadı'nda düzenlenecek açılış töreninde Türkiye bayrağını milli güreşçi Rıza Kayaalp'in taşıyacağını açıkladı.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, 2016 Rio Olimpiyatları'nın açılışında Türkiye'nin bayrağını taşıyacak Rıza Kayaalp'e yönelik eleştirilerin, sporcuyu yıpratmaya yönelik olduğunu söyledi.

Aydın, yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığının, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen 2016 Olimpiyat Oyunları'nın resmi açılış töreninde Türk bayrağını milli güreşçi Rıza Kayaalp'in taşımasını kararlaştırdığını anımsattı.

Maracana Stadı'nda TSİ 02.00'de yapılacak törende Rıza'nın bayrağı gururla taşıyacağını ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

"Rıza, 6 Avrupa, 2 dünya, 2 Akdeniz Oyunları şampiyonluğu ve bir olimpiyat üçüncülüğüne sahip değerli bir sporcumuz. Başarısı ve centilmenliğiyle her zaman takdir ettiğimiz güreşçimiz, bayrağımızı taşımayı hak ediyor. Rıza Kayaalp bayrağı gururla taşıyacaktır. Sosyal medyada çıkan haberler gerçeği yansıtmıyor. Bugüne kadar aldığı hiçbir ceza yok. Olimpiyatlarda altın madalya beklediğimiz sporcuya yönelik eleştiriler, yıpratma amaçlıdır."

Sporcuların iyi bir hazırlık döneminin ardından Rio'ya gittiklerini vurgulayan Aydın, "Madalya beklentimiz olan sporcumuzun moralini kimsenin bozmaya hakkı yok. Rıza, 80 milyon vatandaşımızın sorumluluğunu ve umutlarını omuzunda taşımaktadır. Ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirip İstiklal Marşımızı okutacaktır." diye konuştu.