FB TW PIN NWS

Polat:'Evet Gerets'le aramız açık'

2006-12-08
Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, Teknik Direktör Eric Gerets ile aralarının açık olduğunu kabul ederken, Belçikalı teknik adamın sezon sonuna kadar takımın başında kalacağını, Gerets'in gönderilmesi konusunun ise Başkan Özhan Canaydın ve kendisinin mutabakatına bağlı olduğunu söyledi.

Adnan Polat, Lig TV'ye yaptığı açıklamada, Galatasaray'da dün akşam Başkan Özhan Canaydın başkanlığında gerçekleştirilen ve yöneticilerden Celal Gürcan, Şükrü Ergün, Fatih Gökşen, Cengiz Özyalçın, Ahmet Dedehayır, Haldun Üstünel gibi isimlerin de katıldığı toplantının Teknik Direktör Eric Gerets ile bir ilgisinin bulunmadığını belirterek, "Bu, aslında orada bazı arkadaşların kendi aralarındaki problemlerini anlatma ve çözme toplantısıydı. Benimle bire bir ilgisi yok. Bazı yanlış anlaşılma ve kırgınlıklar vardı ve bunların giderilmesi için yapılan bir davetti. Katılmamı gerektiren bir durum yoktu. Sanıldığı gibi Gerets ile ilgili bir toplantı değildi. Gerets'i gönderme veya göndermeme konusu Başkan Özhan Canaydın ile benim aramdaki mutabakata bağlı. Biz kendi aramızda konuşur mutabakata varırız, sonra da bunu yönetim kuruluyla paylaşırız" dedi.

Eric Gerets'in gönderilip gönderilmeyeceği ile ilgili bir soru üzerine ise Adnan Polat, "Gerets'i niye gönderelim? Günlerden beri basında yazılıp çiziliyor. Artık bundan sıkıldım. Hocayı seversin veya sevmezsin. Hoşlanır ya da hoşlanmazsın. Ben çocuk değilim. Duygusal davranma lüksüm yok. Yani Başkan 'göndermem' derse ben 'hayır göndereceksin' diye çocuklar gibi ayağımı yere sürtemem. Galatasaray'a zarar veremem ben. Ben bu kulübe her zaman fayda sağlamak için varım. Kaldı ki hoca elindeki imkanlara rağmen çok da başarılı. Geçen sene nasıl şampiyon olduysak, bu seneki 7 puan fark da önemli değil. Biz yine şampiyon olacağız" cevabını verdi.

Adnan Polat, basında çıkan Eric Gerets ile aralarında sorun olduğu yönündeki haberlerle ilgili de, "Şu kadarını söyleyeyim; son derece mesafeli davranıyoruz birbirimize. Ama bizler çocuk değiliz. Herkes işini yapacak, yapmalı da" ifadelerini kullandı.

Galatasaray için basında sürekli yeni teknik direktör adaylarının ortaya çıktığının hatırlatılması üzerine de Adnan Polat, "Ne Souness, ne Raşit Çetiner, ne de diğerleri. Hiç biriyle görüşmedik. Ersun Yanal konusu da zaten olmaz. Onun kulübü ile sözleşmesi var. Ayrıca Gerets'e bir çırpıda 'seni istemiyoruz' demek doğru olmaz. Önce alternatifi bulacaksınız. Bu isim Galatasaray'ı taşıyacak kapasitede olacak. Ama böyle bir şey söz konusu değil. Gerets bizim hocamız ve sezon sonuna kadar da mukaveleli teknik direktörümüz. İlla her gün 'Gerets'in önündeyiz, arkasındayız, yanındayız' deyip 'şu gün sözleşme imzalayacağız' demek ne derece doğru? Çünkü biliyorum ki gönderdiğiniz hocanın yerine birisini bulamazsanız bu bize çok şey kaybettirir. Bir yılımızı alıp götürür. Şu anda ortaya çıkan 7 puanlık fark hiç önemli değil. Hoca görevinin başında ve biz şampiyon olacağız" diye konuştu.

Adnan Polat, Fenerbahçe maçının hemen sonrasında verdiği demecin eleştirilmesi ile ilgili olarak da, "Maçtan önce emniyet görevlileri rica ettiler. 'Lütfen maç öncesi ve sonrasında yumuşatıcı demeçler verin. Bizim işimiz de daha kolay olur. Yoksa çok zorlanırız' dediler. Ben de böyle bir demeç vermek zorunda kaldım. Saracoğlu'nda 3 metre önümden bana kol saatini göstererek ana avrat küfredenleri izlerken, saha içinde ve tribünlerde yaşanan diğer olayları göremedim. Zaten bana küfür edilirken Aziz Yıldırım orada sadece oturdu. Şükrü Saracoğlu'na gidip gitmeme konusunda hiç tereddüt etmedim. Aslanlar gibi gidip, aslanlar gibi geldim. Ama stattan çıkıp eve gittiğimde olayları televizyondan bir gördüğümde, resmen çıldırdım. Onun için basın toplantısı yaptım. Yoksa taraftar baskısı ya da başka bir nedenden değil" şeklinde konuştu.