FB TW PIN NWS

Papadopulos'un intikamı acı oldu

2007-03-18
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Tasos Papadopulos, Annan Planı yanlısı bir kitabın sunumunda ayağa kalkarak kendisini savunmayan Londra’daki Rum Büyükelçiliği Basın Ataşesi Soteris Giorgallis’i işten attırdı.

Diplomatik statü ile Londra’da görev yapan Rum Büyükelçiliği Basın Ataşesi Soteris Giorgallis’in, Londra’taki ünlü London School of Economics’te gerçekleştirilen Annan Planı yanlısı bir kitabın sunumuna katılarak Rum Yönetiminin pozisyonunu savunmaması, Papadopulos’u çok kızdırdı. Bunun üzerine Giorgallis’in işine neden gösterilmeden son verildi.

Geçen yılın Mayıs ayında “24 Nisan 2006 Referandum ve Kıbrıs Sorununun Çözümü” başlıklı kitabın yazarı Takis Hacidemetriu’nun sunumunu izleyen Giorgallis’ın, Papadopulos’un kararını değiştirtmek için Rum Yönetiminin önde gelenleri nezdinde yaptığı tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığı belirtiliyor.

Bu arada, konuyu özel olarak Papadopulos ile görüşen Dışişleri Bakanı Yorgo Lillikas’ın da, teamüllere göre büyükelçilik yetkililerinin kendileri ile doğrudan konuşulmadığı sürece kitap sunumlarında söz almadıklarını anlattığı ancak Papadopulos'u ikna edemediği kaydediliyor.

Yirmi yılı aşkın bir süre basın ataşesi olarak görev yapan Giorgallis de, Rum Kesimi’nde İngilizce olarak yayınlanan The Sunday Mail gazetesine yaptığı açıklamada işine son verilmesinin, "orta çağ"ı anımsatan, usulsüz ve yasa dışı bir hareket olduğunu savundu.