FB TW PIN NWS

Özdemir: ''Yıldırım'ın açıklamaları sırf motivasyon amaçlı değil''

2007-04-11
Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetici Levent Erdoğan'ın, 3 haftadan bu yana ısrarla, kendilerinin şampiyon olacağını söylediklerini belirterek, ''Sayın Demirören'in bu açıklamaları yaptığı tarihe, onun öncesindeki görüşme ve temaslarına bakacak olursak, bu mesajların masumane motivasyon mesajları olmadığı açıkça görülebilmektedir" dedi.


Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu toplantısından sonramedyanın karşısına çıkan Özdemir, her türlü zorluğa rağmen, futbol takımının, kulübün 100. yılında lig ve kupa şampiyonluğuna ulaşacağı iddiasında bulundu.


Özdemir, sezon başından beri Futbol Federasyonu'nun adil olmayan uygulamaları hususunda kamuoyunun dikkatini çektiklerini belirterek, "Geçen hafta ortalarından itibaren yaşadığımız ve bugün gazetelerde yer alan haberlere konu olan süreç son derece vahimdir. Bu denli fütursuz ve cesaret gerektiren uygulamalar, bizim infialimizin boyutunu aşmış ve futbol ailesinin diğer bireyleri tarafından dahi işaret edilmek zorunda kalınmıştır" dedi.


Özdemir, kendilerini asıl dehşete düşüren konunun, Demirören'in yaptığı açıklamalar ve ağzından kaçırdıkları olmadığını, kendilerine ulaşan duyumlar üzerine MHK Başkanı Mustafa Çulcu'yu bilgilendirmelerine rağmen, hafta sonunda oynanan maçlarda, kendilerine gelen duyumların harfiyen gerçekleştiğini görmek olduğunu söyledi.


Nihat Özdemir, açıklamasında, kulüp olarak isteklerini de şöyle sıraladı:


-Futbol Federasyonu, kritik takvimi de dikkate alarak, derhal kalan 7 haftanın maç, tarih, saat ve yerlerini belirlemeli,


-Şampiyonluk yarışında olan veya küme düşme hattında bulunan takımların müsabakalarını aynı anda başlatmalıdır,


-MHK derhal harekete geçerek, üzerlerinde genel bir şüphe oluşan Vedat YÜksel ve Aytekin Durmaz'ın, hakemlik müessesesi ile ilişiğini kesmeli ve bu suretle ligin geri kalan bölümünde görev alacak hakemlere, uygun duruş konusunda mesaj vermelidir,


-Bundan sonra da bu şekilde ortaya çıkacak her türlü şüpheli durumun üzerine gidilmeli, sorumluları tespit edilerek futbol sektörü dışına itilmelidir. Ancak bu şekilde doğru ve yanlış kesin çizgiler ile ayrılabilir ve hiç kimse kurallar dışına çıkmaya cesaret edemez.