FB TW PIN NWS

Oya Aydoğan Yoğun Bakımda, Hayati Tehlikeyi Atlattı

2016-05-08
Oya Aydoğan Yoğun Bakımda, Hayati Tehlikeyi Atlattı
Oya Aydoğan Yoğun Bakımda, Hayati Tehlikeyi Atlattı.

Oya Aydoğan, Aort damarı yırtılınca acil olarak hastaneye kaldırıldı durumunu çok ciddi olduğu öğrenilen Aydoğan'ın hayati tehlikesi devam ediyor.

Ünlü oyuncu Oya Aydoğan, boğazına takılan patates kızartmasını çıkarmaya çalışırken damarını yırttı. Hastaneye kaldırılan Aydoğan, 12 saat süren ameliyat sonrası yoğun bakıma kaldırıldı, hayati tehlikeyi atlattı.


Yeşilçam'ın yıldız isimlerinden Oya Aydoğan dün akşam evinde patates kızarması yerken boğazına takılan kızartmayı çıkarmak için yoğun çaba sarf edince aort damarını yırttı. Acil olarak Ulus'taki Liv Hospital hastanesine kaldırılan Aydoğan, 12 saat süren ameliyatın ardından yoğun bakıma alındı. Doktorlar ünlü oyuncunun hayati tehlikeyi atlattığını açıkladı. Kötü haberi duyan sanatçının dostları hastaneye akın etti.

Kötü haberi alan Orhan Gencebay ve Bülent Ersoy hemen hastahaneye geldi.

Hastaneden yapılan açıklamada, Aydoğan'ın şiddetli sırt ağrısı, sol kolda güçsüzlük ve yüzde uyuşma şikayetleriyle hastaneye başvurduğu aktarıldı.

Yapılan tetkiklerde Aydoğan'ın aort damarının yırtıldığının tespit edildiği belirtilerek, sanatçının sağlık durumuna ilişkin şu bilgiler verildi:

"Sanatçının yapılan kontrolleri sonrasında, kalpten çıkan aort damarında yırtılma tespit edildi. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanları Prof. Dr. Ahmet Özkara ve Op. Dr. Halil Hüzmeli tarafından, 12 saat süren açık kalp ameliyatıyla sanatçının yırtılan aort damarı suni damarla değiştirildi. Yoğun bakıma alınan Oya Aydoğan'ın durumu ciddiyetini korumaktadır."


Ece Erken, Lerzan Mutlu, Orhan Gencebay, Sevim Emre, Hande Yener, Merve Sevi, Nuri Alço, Oya Aydoğan'ı görebilmek için hastaneye geldi. Yakın arkadaşı Oya Aydoğan'ın ameliyatını değerlendiren Sevim Emre, "Allah onu bize bağışlasın, hemen yetiştirdiler sağ olsunlar, aynı zamanda tansiyonu da var, şu an yoğun bakımda kanaması da olmuş ama durduğunu söylediler, biz de haber bekliyoruz." dedi.