FB TW PIN NWS

Naim Süleymanoğlu için müjdeli haber!

2017-10-06
Naim Süleymanoğlu için müjdeli haber!
Naim Süleymanoğlu için müjdeli haber!

Olimpiyat ve dünya şampiyonu eski halterci Naim Süleymanoğlu ameliyata alındı.

CEP Herkülü lakaplı eski halterci Naim Süleymanoğlu için gerekli donör bulundu. Süleymanoğlu’nun Ataşehir Memorial hastanesinde karaciğer transpantlasyonu için dün ameliyata girdiği ifade edildi. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Naim Süleymanoğlu, karaciğer sirozu teşhisiyle 25 Eylül’de kaldırıldığı hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı.

Acil karaciğer nakli bekleyen efsane halterci için aranan uygun donör bulundu. Süleymanoğlu'nun akrabaları ve yakın çevresinde yapılan araştırma sonucunda testleri olumlu sonuç veren bir arkadaşının donör olmasına karar verildi. Süleymanoğlu bu sabah Ataşehir Memorial Hastanesi'nde ameliyata alındı.

Donörün dün tüm testleri tamamlanmıştı. Donörden alınacak karaciğer parçası ameliyatla Naim Süleymanoğlu'na nakledilecek.

Yaklaşık 10 gün önce rahatsızlanarak Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan ve durumunun ağırlaşması üzerine yoğun bakıma alınan ‘Cep Herkülü’ne karaciğer sirozu teşhisi konulmuştu. Yaşaması için tek çarenin karaciğer nakli olduğu açıklanan 50 yaşındaki efsaneyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yakından ilgilenmişti. Geçen hafta organ naklinin yapılacağı Ataşehir Memorial Hastanesi’ne nakledilen Süleymanoğlu için birçok kişi seferber olmuş ve nakil için başvurmuştu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağlığına kavuşması için devreye girdiği Naim Süleymanoğlu’na geçmiş olsun ve acil şifalar dileklerinde bulunmuştu. Erdoğan, “Olimpiyat, dünya şampiyonluklarını hakkıyla almış Naim Süleymanoğlu ile ilgili bir duyurumu tüm milletime ve dünyaya burada hatırlatmak istiyorum. Bildiğiniz gibi çok ciddi bir siroz ve karaciğer yetmezliği sebebiyle yoğun bakımda. Şu anda yoğun bakımdan çıkmış vaziyette bir özel hastanede. Ancak bir transplantasyon ile bir karaciğer nakliyle umudu olduğu söyleniyor. Kendisine geçmiş olsun temennimi dualarımızla özellikle güçlendirmek istiyorum. Naim Süleymanoğlu’nu o dönemde ülkemize kazandıran Turgut Özal’dı. Allah’tan şifalar temenni ediyorum” demişti.


8 saat süren nakil operasyonunu gerçekleştiren Prof. Dr. Kamil Yalçın Polat ilk açıklamayı yaptı. Prof. Dr. Kamil Yalçın Polat, "Ameliyatta her şey planladığımız gibi gitti. Bir müddet daha yoğun bakımda kalacak. Ümit ediyorum ki her şey iyi devam edecek. Naim Süleymanoğlu, bize tüm milletimizin emanetiydi. Kendisi şu an çok iyi. Naim bugüne kadar çok zor şeyleri başardı. Hastane ekibimize teşekkür ediyorum. Donörümüz de çok iyi durumda. Tüm tedavi planlarımızı yaptık. Bir sorun olacağını düşünmüyorum." ifadelerini kulllandı.