FB TW PIN NWS

NBA’de ayın oyuncuları Dwight Howard ve Yao Ming

2006-12-04
NBA’de Kasım ayının en değerli oyuncuları Doğu Konferansı’nda bu sezon müthiş bir çıkış yakalayan Orlando Magic’in genç uzunu Dwight Howard ile Houston Rockets’ın Çinli dev pivotu Yao Ming seçildi.


Howard Kasım ayı boyunca 17,2 sayı ve 13,7 ribaund ortalamalarıyla oynayarak takımını adeta tek başına Doğu Konferansı’nın zirvesine taşıdı. Howard ayrıca 11 maçta double-double yaptı. Yao Ming ise 25,6 sayı, 9,8 ribaund ortalamalarıyla Tracy Mc Grady’nin performansını çok düşüşte olduğu bu sezonda Houston Rockets’ın iyi bir konuma gelmesini sağladı.

Ayın çaylak oyuncuları ise Doğu’da Adam Morrison, Batı’da ise Rudy Gay seçildi. Doğu’da Charlotte Bobcats forması giyen Morrison, 15,8 sayı, 2,8 ribaund ve 2,2 asist ortalamalarıyla ayın en başarılı çaylak oyuncusu oldu. Batı’da ise takımı Memphis Grizzlies’ın ligde kötü sonuçlar almasına rağmen 9,4 sayı ve 4,8 ribaund ortalamalarıyla oynayan Gay, ayın çaylağı olarak ön plana çıktı.

Bizimkilerin antrenörleri ayın koçu
Utah Jazz’a tarihinin en iyi başlangıcını yaşatan tecrübeli koç Jerry Sloan Batı’da, Orlando Magic’in koçu Brian Hill ise Doğu’da kasım ayının en iyi koçları seçililer.