FB TW PIN NWS

Mumcu'nun da dili sürçtü

2007-04-10
Başbakan Erdoğan’a, dili sürçerek “Sayın Cumhurbaşkanı” diyen Genelkurmay Başkanı Büyükanıt gibi Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu’nun da dili sürçtü.

Mumcu, Sky Türk’te yayımlanan “Hafta Başı” programına konuk oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimi çerçevesinde 367 milletvekili tartışmalarında, partisinin anahtar konumda olduğu anımsatılıp oylamada Genel Kurul salonuna girip girmeyecekleri konusundaki ısrarlı sorulara karşı Mumcu, AKP ve CHP’nin konuya ilişkin tutumlarını eleştirerek şunları söyledi:

“Ben kimsenin işini kolaylaştırmak için halkın işini kolaylaştırmak için siyaset yapıyorum. Birisi ortada cumhurbaşkanını seçmek fırsatı, ‘bunu ganimete dönüştüreyim’ alıp kaçmanın sevdasında. Öteki ‘bunu bir krize dönüştüreyim, toplumu kamplaştırayım, bak onlar gelirse rejim elden gidiyor, hadi sen en iyisi bizim arkamızdan gel’ diyen, krizden medet uman bir kriz tacirliğinin peşinde. Ben bu oyunun figüranı olmayı reddediyorum.”

Mumcu, konuyla ilgili yorumunu sürdürürken dilinin sürçmesi sonucu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a “Sayın Cumhurbaşkanı” diye hitap etti. Daha sonra yaptığı yanlışın farkına vararak düzelten Mumcu, şunları söyledi:

Bu kararı milletvekillerimle beraber oturacağım, tartışacağım; hani diyor ya Sayın Cumhurbaşkanı. Sayın Cumhurbaşkanı diyorum, Sayın Başbakan diyor ya, Sayın Cumhurbaşkanı adayı, muhtemel Cumhurbaşkanı adayı, onunla tartışacağım, işte aynen ben de milletvekillerimle tartışacağım, eğer gelirlerse adaylar, kendilerine takdim etmek üzere kendilerini dinleyeceğim. Milleti dinleyeceğim ve bir karar vereceğim.”