FB TW PIN NWS

Mumcu:''Ağar ile anlayış birliğimiz var''

2007-04-18
Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ile ''iki partinin ittifakından daha öteye birleşmeleri ve ittifakları bir araya getiren bir demokratik iktidar modeli olması gerektiği konusunda'' anlayış birliklerinin olduğunu söyledi.


Mumcu, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde muhalefet partilerini ziyaret kapsamında ilk olarak DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'i ziyaret etti.


Mumcu, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru ülkenin gergin günler geçirdiğini ve gerginliğin arttığını savundu. Mumcu, iktidar ve ana muhalefetin parlamento dışı muhalefetle görüşmekten kaçındığını kaydederek, parlamento dışı partilerin görüşünü almak ve bu görüşleri en uygun şekilde mecliste yansıtmak istediklerini belirtti.


Toplumun yarısının Meclis'te temsil edilemediğini ifade eden Mumcu, Zeki Sezer'in, kendilerinin ''Cumhurbaşkanını halkın seçmesi'' yönündeki görüşlerini kurumsal olarak desteklemediklerini ancak bu süreçte Cumhurbaşkanlığı seçiminin gelecek dönem parlamentosuna bırakılmasının sağlıklı olacağını ifade ettiğini aktardı. Mumcu, ''Cumhurbaşkanını halkın seçmesi tezimizi ısrarla ifade etmekle beraber, DSP'nin tezine de uzak değiliz. Bu tezi elimizdeki imkanlar ölçüsünde Parlamentoda seslendirmeye çalışacağız ve bizim tutumuzda bu görüşler de hiç şüphesiz etkili olacaktır'' dedi.


DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de ülke zor süreçlerden geçerken diyalog ve uzlaşının önemine işaret ederek, Mumcu'nun bu girişiminin önemli olduğunu kaydetti.


Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinden toplumun huzur içerisinde çıkması gerektiğini ifade eden Sezer, ''Cumhurbaşkanlığına, toplumun içine sindirebileceği birinin seçilmesini istiyoruz. AK Parti bu konuda uzlaşı içinde olmalıdır'' dedi.


Anavatan Partisi'nin ''Cumhurbaşkanını halk seçsin'' önerisinin saygıya değer olduğunu ama bugünkü koşullarda ''çok doğru olmayacağını'' düşündüklerini belirten Sezer, ''Cumhurbaşkanı ya uzlaşı içinde seçilmeli ya da yeni Parlamento tarafından seçilmeli'' diye konuştu.