FB TW PIN NWS

Malatya'da yayınevine saldırı: 3 ölü

2007-04-18
Malatya'da Hristiyanlıkla ilgili kitap basan bir yayınevinde meydana gelen olayda 3 kişi öldürüldü, birisi bıçaklanmak üzere 1'i de 3 kattan atılmak üzere toplam 2 kişi de yaralandı. Polis olayla ilgili 6 kişiyi gözaltına aldı.


Olay, Niyazi Mahallesi'ndeki Niyazi Çocuk Parkı yanında bulunan Ağbaba İş Merkezi'nde meydana geldi. Olay, emniyete, "Zirve Yayıncılık adlı işyerinde kapı açılmıyor, içerdekilerden bilgi alınamıyor" ihbarı üzerine olay yerine giden Önleyici Hizmetler Şubesi'ne bağlı ekiplerin binaya gitmesi ile ortaya çıktı. Polis olay yerine gittiğinde, yayınevinin bulunduğu 3. kattan bir kişinin yere atıldığı iddia edildi.


Polisin yayınevi binasında yaptığı ilk incelemede olay yerinde yaralı ve ölü olduğu şeklindeki bilgisi üzerine, bölgeye polis takviyesi yapılarak ambulans istendi.


Olay yerine giden ambulans 3. kattan düşen şahsı alarak Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırdı. Yayınevinin içerisinde bıçaklanmış vaziyette bulunan başka bir yaralı genç de başka bir ambulansla Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesi devam ediyor. Yayınevi bürosunda birisi yabancı uyruklu olmak üzere toplam 3 kişinin cesedinin bulunduğu belirtildi.


Polis, olayla ilgili olarak 6 kişiyi gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.