FB TW PIN NWS

Liverpool’u Amerikalılar aldı

2007-02-07
İngiliz Premier Ligi’nin güçlü takımlarından Liverpool’un, ABD’li spor devleri George Gillet ve Tom Hicks’e 340 milyon dolar karşılığında satışı konusunda anlaşmaya varıldı.

Aracı şirketleri Kop Football adına açıklama yapan Gillet ve Hicks, her bir Liverpool hissesi için 5.000 pound ödeyeceklerini ve kulübün borcuyla beraber anlaşmanın toplam maliyetinin 219 milyon pound (430 milyon dolar) olduğunu söylediler.

Milyarder Hicks, Texas Rangers adlı beyzbol takımının ve Dallas Stars adlı buz hokeyi takımının sahibi. Gillet’in elinde ise başka bir buz hokeyi takımı Montreal Canadiens var.

2005’te İstanbul’da oynanan finalde Milan’ı mağlup ederek Avrupa Şampiyonu olan Liverpool iki yıldır finansman sıkıntısı çekiyordu.

İngiltere’de 18 lig şampiyonluğu bulunan Liverpool, satış için Dubai International Capital (DIC) adlı şirketle de görüşme yürütüyordu fakat bu şirket geçen hafta teklifini düşürdü.

Kulübün başkanı ve eski ana hissedarı David Moores yaptığı açıklamada “Bunun Liverpool için, hissedarları ve taraftarları için büyük bir adım olduğuna inanıyorum” dedi.

İngiliz liginde daha önce de benzer el değiştirmeler olmuş, 2003’te Londra kulübü Chelsea Rus milyarderi Roman Abramoviç’e, 2005’te de Manchester United, Amerikalı Malcolm Glazer’e satılmıştı.