FB TW PIN NWS

Kobe 50 sayı attı Clippers yine de kazandı

2007-04-13
Staples Center'da iki Los Angeles ekibi Clippers ve Lakers'ı karşı karşıya getiren maçta gülen taraf 118-110'luk galibiyetle Clippers oldu.


Clippers'ta Corey Maggette kariyer yükseği 39 sayıyla takımının galibiyetinde başrol oynarken, Elton Brand ise attığı 32 sayıyla skora katkı sağladı.


LA Lakers'ta ise yıldız basketbolcu Kobe Bryant'ın 50 sayısı galibiyet için yeterli olmadı. 2007 All-Star'ın en değerli oyuncusu seçilen Kobe Bryant, dokuzuncu kez bir maçta 50 ya da üstü sayı atma başarısı gösterdi ve bir kez daha NBA tarihine geçti. Bryant, NBA'in efsane oyuncularından Wilt Chamberlain'in 1964-1965 sezonunda bir sezonda dokuz kez en az 50 sayı atma başarısı gösterme rekorunu egale etti.


78. maçında 38. galibiyetini alan Clippers ise üç maçlık yenilgi serisine Lakers karşısında son verdi. Bu galibiyetle Clippers, Batı Konferansı play-off'lar mücadelesinde Golden State Warriors'la birlikte sekizinci sırayı paylaştı. Her iki takımda yedinci sıradaki LA Lakers'ın bir buçuk maç gerisinde bulunuyor.


Bir önceki kariyer rekoru 38 sayı olan Corey Maggette, karşılaşma boyunca 8 ribaunt toplarken 9 kez asist yaptı. Karşılaşmanın devre arasından sonra 22 sayı kaydeden Elton Brand ise mücadele boyunca 12 ribaunt toplarken, 7'de asist yaptı.


Clippers'ta belindeki ağrılar nedeniyle dört maçtır forma giyemeyen Sam Cassell, Lakers maçıyla formasına kavuştu. Karşılaşmayı 12 sayıyla noktalayan Cassell, bunların 8'ini dördüncü çeyrekte kaydetti.


Lakers'ın yıldızı Kobe Bryant, 33'te 17 genel şut ortalamasıyla oynarken, 15 kez geldiği serbest atış çizgisinden ise eli boş dönmedi. Kobe Bryant ayrıca maç boyunca 9'da ribaunt topladı. Lakers'ta Smush Parker 19 sayı, 8 asist; Maurice Evans ise 11 sayılık başarımlarıyla takımlarına katkı sağladılar. Lakers, oynadığı son dokuz maçta yedinci yenilgisini aldı.


NBA'de gecenin diğer maçında Cleveland Cavaliers, New Jersey Nets'i 94-76 yendi.