FB TW PIN NWS

Kenan Onuk Mezarı Başında Anıldı

2006-07-11
Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden NTV Spor Yayınları Koordinatörü Kenan Onuk, ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Geçtiğimiz 11 Temmuz’da hayata gözlerini yuman Kenan Onuk için, bugün saat 10.30’da Zincirlikuyu Mezarlığı’nda bulunan kabri başında tören düzenlendi.

1954 yılında İzmir’de doğan Kenan Onuk, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirmiş, gazetecilik mesleğine de 1974 yılında TRT’de muhabir olarak başlamıştı. 1992 yılında Show TV, 1993 yılında atv’de görev alan Onuk, 1996 yılından ölümüne dek, kuruluşunda da yer aldığı NTV’de görev yapmıştı. Kenan Onuk, NTV’de yaptığı ’90 Dakika’ programı da dahil olmak üzere, spor yayıncılığında kalite ve sağduyu kriterlerinin öncülerinden biri olarak kabul edildi.

Kariyerinde sayısız ödül ve başarıya imza atan Onuk, yazılı basında da, kritikleriyle gazetelerin spor sayfaları aracılığıyla okurlarına ışık tuttu. Türk halkı, buz pateni ve atletizmi, Kenan Onuk’un kusursuz Türkçesiyle dinleyerek tanıdı.

Kenan Onuk ayrıca, gazete yazıları ve NTV Radyo’daki caz programıyla da, müzik alanındaki bilgi birikimini okurları ve dinleyicileri ile paylaştı.