FB TW PIN NWS

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları'na Erhan Yazıcıoğlu'nun yerine Süha Uygur atandı

2016-01-01
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları'na Erhan Yazıcıoğlu'nun yerine Süha Uygur atandı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları'na Erhan Yazıcıoğlu'nun yerine Süha Uygur atandı


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatrolarının Genel Sanat Yönetmeni Nejat Uygur'un oğlu tiyatro sanatçısı Süha Uygur oldu.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevinden 29 Aralık 2015 tarihinde istifa eden Erhan Yazıcıoğlu’nun yerine 31 Aralık 2015 tarihinde Süha Uygur atandı.

Erhan Yazıcıoğlu'ndan boşalan göreve getirilen Süha Uygur, 4 Ocak Pazartesi günü görevine başlayacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Süha Uygur, "Tabii ki böyle geçmişi şerefli bir kurumun, Darülbedayi kurumunun değerli sanatçılarıyla beraber bu görevi yönetmek inanılmaz gurur verici. Çok mutlu oldum. Çok heyecanlıyım. Zaten kurumda çok değerli sanatçılar ve yıllardan beri genel sanat yönetmenlerinin getirdiği bir çizgi var. Ben de o çizgiyi, tiyatro adına ne yapmam gerekiyorsa, elimden gelen her şeyi çalışma arkadaşlarımla beraber hayata geçireceğim" ifadelerini kaydetti.

Babası Nejat Uygur'la tiyatroya başladığını belirten Uygur, "56 yaşındayım ve tiyatronun içinde doğdum. Hala bu mesleği sürdürüyorum. Ölene kadar da bu mesleği sürdüreceğim. Nejat Uygur fakültesinden mezun olmuş insanlarız biz. Tiyatronun her biriminde görev almış, A'dan Z'ye kadar tiyatronun içinde yaşamış bir bireyim. Zaten Nejat Uygur'un oğlu olmak bir gururdu. Bu da onu tamamlayan ikinci bir gurur oldu." şeklinde konuştu. Göreve gelmesinin ardından yeniden yapılanma olacağını aktaran Uygur, çok heyecanlı ve gururlu olduğunu ifade ederek, "Açıkçası şu an ben de çok heyecanlı, mutlu ve gururluyum böyle bir şerefli kurumun, şerefli meslektaşlarıyla aynı çatıda olacağımdan dolayı" dedi.

Süha Uygur sosyal paylaşım sitesindeki FACEBOOK hesabında şu ifadeleri paylaştı:
Değerli büyüklerim, değerli meslektaşlarım, sevgili arkadaşlarım, dostlarım; 31.12.2015 tarihi itibari ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği'ne atanmış bulunmaktayım. Bu şerefli kurumun çok değerli sanatçılarıyla aynı çatı altında olmaktan dolayı çok gururlu ve onurluyum. Hep beraber tiyatro adına çok başarılı ve güzel işler yapacağımıza inancım sonsuz...
Beni bu şerefli göreve layık gören İBB Belediye Başkanı Sn. Kadir Topbaş ve İBB Kültür Daire Başkanı Sn. Abdurrahman ŞEN'e çok teşekkür ediyorum.
Hepinize sevgi, saygı ve hürmetlerimle mutlu ve sağlıklı yıllar dilerim...