FB TW PIN NWS

İran'da askeri geçiş töreninde gerçekleştirilen terör saldırısında İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani kıl payı kurtuldu

2018-09-22
İran'da askeri geçiş töreninde gerçekleştirilen terör saldırısında İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani kıl payı kurtuldu
İran'da askeri geçiş töreninde gerçekleştirilen terör saldırısında İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani kıl payı kurtuldu.

İran'da askeri geçiş töreninde gerçekleştirilen terör saldırısında İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin kıl payı kurtulduğu ortaya çıktı. Saldırı esnasında törende olan Ruhani alandan apar topar götürüldü.

İran'ın Ahvaz kentindeki askeri geçiş töreni sırasında silahlı kişiler kalabalığa ateş açtı. Saldırıda en 24 Ölü, 53 Yaralı oldu ve 4 saldırgan öldürüldü.

İran Devlet televizyonu, saldırıda çok sayıda ölü ve yaralıların olduğunu belirtirken yarı resmi haber ajansı Tasnim ise, en az 8 askerin öldüğünü, 4 saldırganın öldürüldüğünü duyurdu. daha sonra 24 Ölü, 53 Yaralı olduğu bildirildi.

İran'ın Ahvaz kentinde askeri geçiş töreni sırasında henüz kimliği belirlenemeyen silahlı kişiler tarafından ateş açıldı. Bir muhabirin devlet televizyonuna yaptığı açıklamada "Birçok silahlı adam tarafından askeri tören esnasında ateş açıldı. Birçok kişi öldü ve yaralandı" ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Ahvaz kentindeki Kutsal Savunma Haftası kapsamında yapılan askeri geçiş töreni sırasında düzenlenen saldırıda aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 20 kişi yaralandı.

Saldırı esnasında törende olan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise, alandan apar topar götürüldü. Saldırıya ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı.

Yerel basındaki haberlerde, askeri üniformalı saldırganların geçiş töreni yapan güvenlik güçlerine ateş açtıkları, 10 dakika süren saldırıda devrim muhafızlarına bağlı 8 askerin öldürüldüğü belirtildi.


Bir gün önce İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, devlet televizyonunda canlı yayınlanan konuşmasında halka seslendi. ABD ve Başkan Donald Trump’la ilgili sert ifadeler kullanan Ruhani, iki ülke arasındaki gerilimi tırmandıracak cümlelere imza attı.

ABD’nin uluslararası arenada İran’a uygulamaya çalıştığı baskıyla ilgili konuşan Hasan Ruhani, 1980’li yıllara damga vuran İran-Irak savaşına göndermede bulundu. Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’le Donald Trump’ı karşılaştıran Hasan Ruhani, “Trump’ın sonu da aynı olacak. ABD, Saddam Hüseyin’in kaderinin aynısını yaşayacak” ifadelerini kullandı. İran’ın savunma silahlarından vazgeçmeyeceğini belirten Ruhani, “Buna ABD’yi kızdıran füzeler de dahil” dedi.