FB TW PIN NWS

İTO 125’inci yılını kutluyor

2007-01-15
Dersaadet Ticaret Odası adıyla 1882 yılında kurulan İstanbul Ticaret Odası, 125’inci yılını yıl boyunca sürecek etkinliklerle kutluyor.

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, “Nasıl biz kurulduğumuz ilk günden beri “hür teşebbüsü ve hür düşünceyi” savunuyorsak, bugün de aynı inançla sadece iş dünyası değil, siyasal ve kişisel hayatımız için de özgürlükleri savunuyoruz” dedi. Dersaadet Ticaret Odası adıyla 1882 yılında kurulan İstanbul Ticaret Odası (İTO), 125’inci yılını yıl boyunca sürecek etkinliklerle kutluyor.

İTO’nın, 125’inci yıl kutlama galası İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Çoşkun, milletvekilleri, iş dünyasının önde gelen isimleri, kamu ve özel sektör temsilcileri, İTO Meclis Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri, çalışanları ile sivil toplum örgütleri ve medya temsilcilerinin katıldığı tören, İTO Meclis Başkanı Muharrem Keçeli’nin açılış konuşması ile başladı. İTO’nun 125 yılı belgesel filminin özeti konuklara sunulduktan sonra İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşma yaptı.

Yalçıntaş, konuşmasında, İTO’nun temel değeri ve vazgeçilmez ilkesinin özgürlük olduğunu belirterek, “Nasıl biz kurulduğumuz ilk günden beri “hür teşebbüsü ve hür düşünceyi” savunuyorsak, bugün de aynı inançla sadece iş dünyası değil, siyasal ve kişisel hayatımız için de özgürlükleri savunuyoruz” dedi.

Açılış konuşmalarından sonra İTO’nun önceki başkanları, Nazmi Akın, Yalım Erez, Hamdi Tombak, Refik Aras, Atalay Şahinoğlu ve Mehmet Yıldırım’a . TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da İTO teşekkür plaketleri verildi.

İTO, 125. yılını özel projelerle kutlayacak. Yıl boyunca sürecek kutlama etkinlikleri, Atatürk’ün bugüne kadar yayınlanmamış fotoğraflarından oluşan “Sarışın Bir Kurt” adlı sergi ile başladı. Taksim Metrosunda bugün açılan sergi Atatürk’ün, bugüne kadar yayınlanmamış 200 fotoğrafından oluşuyor.