FB TW PIN NWS

Galatasaray yönetimi: 'Sabri 15 milyon dolar'

2006-12-24
Galatasaray Yönetim Kurulu, Avrupa kulüplerinin transfer listesinde yer alan Sabri Sarıoğlu için açık ve net konuştu: "Biz onu yıllarca büyük emekler harcayarak bu duruma getirdik. Sabri’yi 15 milyon Euro’dan aşağıya vermeyiz."

Bu sezon gösterdiği performansla A Milli Takım’a kadar yükselen Sabri’ye, Valencia, Roma ve Fiorentina’nın ardından bir Avrupa kulübü daha talip oldu. Geçtiğimiz sezonun UEFA Kupası Şampiyonu Sevilla, Galatasaraylı futbolcuyu renklerine katmak için çalışmalara başladı. İspanyol kulübünün yöneticilerinin, Sabri’nin İtalya’da yaşayan menajeri Ali Güven’le temasa geçerek, futbolcunun fiyatını sorduğu bildirildi.

Gattuso gibi
Bu arada Fiorentina Kulübü’nün menajeri Courino’nun da, Ali Güven’le Sabri konusunda bir görüşme yaptığı ve bonservisi için 5 milyon Euro teklif ettiği kaydedildi. İtalyan menajerin, "Sabri çok kaliteli bir futbolcu. Kendisinin hırsını ve çalışkanlığını Milan’da oynayan Gattuso’ya benzetiyorum. Sabri’nin bonservisi için Galatasaray’a 5 milyon Euro vermeye hazırız. Aslında kendisi daha fazla eder, ancak vatandaşlık sorunu olduğu için kendisine daha fazla para verme şansımız yok" dediği belirtildi.

Ucuza vermeyiz
Sabri’nin menajeri Ali Güven’in, Courino ile arasında geçen bu görüşmeyi Galatasaraylı yöneticilere anlattığı, sarı kırmızılıların ise, "Bu para çok az. Sabri kalitesinde bir oyuncuyu almaya kalksak, en az iki katı para vermemiz gerekir. Biz Sabri’yi alt yapıdan yetiştirip bugünlere getirdik. Bugünlere getirmek için büyük emek sarfettiğimiz, genç ve yetenekli bir oyuncuyu bu kadar ucuza vermeyiz. Sabri’yi 15 milyon Euro’dan aşağıya satmayız" dedikleri ifade edildi.