FB TW PIN NWS

Fenerbahçe fırsat tepti

2006-11-01
UEFA Kupası (H) Grubu 3. maçında Fenerbahçe deplasmanda İspanya'nın Celta Vigo takımına 1-0 yenildi.

İki topu direkten dönen bir de penaltı kaçıran Fenerbahçe mükemmel oynamasına rağmen İspanya'dan eli boş dönüyor.

Maça çok hızlı başlayan sarı-lacivertli takımımız ilk dakikalardan itibaren Celta Vigo kalesini abluka altına aldı. Maçın 11. dakikasında Tuncay ceza alanı içinde düşürülünce maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Topun başına usta ayak Alex geçti fakat Brezilyalı oyuncunun vuruşunu Celta Vigo'nun kalecisi Esteban son anda parmaklarının ucuyla kurtardı. Bu dakikadan sonrada Fenerbahçe'nin ciddi atakları ile geçen maçta ilk yarı golsüz sona erdi.

İkinci yarıya da iyi başlayan Fenerbahçe önce Alex ile daha sonra ise Appiah ile direkleri geçemedi. Maçın 77. dakikasında Celta Vigo, takımımızın ceza yayının üstünden frikik kazandı. Topun başına geçen Canobbio yaptığı güzel vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

Fenerbahçe ilk maçında İngiltere'de Newcastle karşısında iyi oynamasına rağmen maçtan 1-0'lık yenilgiyle ayrılmıştı. Bu gece ise aynı filmi İspanya'da yaşayan Fenerbahçe sahadan yine boynu bükük ayrıldı.

Bu sonuçla Fenerbahçe 3 puanda kalırken Celta Vigo puanını 4'e yükseltti. Son maçında 13 Aralık'ta Fenerbahçe evinde E. Frankfurt'u yenerse gruptan çıkacak.